Now Reading
Zo Weet Je Of Een Haarproduct Echt Werkt Of Niet

Zo Weet Je Of Een Haarproduct Echt Werkt Of Niet

Je kent het vast wel, de haat-liefde verhouding met je haarproducten. Elke keer op zoek zijn naar een beter product en als je een goed product hebt gevonden, werkt het na 2 maanden ineens niet meer! We hebben allemaal onze favorieten en onze miskopen maar wanneer kun je nou echt beoordelen of een product wel of niet werkt?

haarproducten

1. Voordat je kunt bepalen of een product werkt, zal je eerst moeten uitzoeken wat je wilt bereiken met het product. Heeft je haar meer behoefte aan proteïne? Hoop je je groei te stimuleren? Wil je breuk verminderen? Meer kruldefinitie? Bepalen wat je nodig hebt is de eerste stap in het uitzoeken of ze werken.

2. Was eerst je haar goed voordat je nieuwe producten probeert. Beginnen met schoon en fris haar, zal ervoor zorgen dat je goed weet of het product werkt en voldoet aan je wensen. Als je producten met siliconen gebruikt is het nodig om je haar helemaal te clarifyen.

3. Een product niet voldoende de tijd geven, kan leiden tot frustratie en onnodig geld uitgeven. Wanneer je een product voor het eerst gebruikt, is het belangrijk om het meerdere keren en op verschillende manieren te gebruiken, voordat je weet of het werkt. Je haar kan anders reageren op een nieuw product. Het kan dat het in het begin minder goed werkt en sommige producten werken in het begin goed en naarmate je het vaker gebruikt minder.

4. Veel mensen klagen dat hun haar op sommige delen, droog of anders is. Natuurlijk kun je verschillende texturen hebben, maar het probleem ligt vaker bij het aanbrengen van het product. Waarschijnlijk komt het doordat het product niet gelijkmatig is verdeeld. Om dit te vermijden, kun je je haar bij het aanbrengen van een haarproduct, het beste in 4 delen verdelen.

5. We hebben snel de behoefte om veel van een product in ons haar te doen terwijl dat niet nodig is. Verdeel je haar goed en je zult zien dat je minder van een product nodig hebt. Vergeet niet dat hoe minder product, hoe beter.

6. Als je losse krullen hebt, kun je beter lichte haarpoducten gebruiken. Dichtere krullen kunnen beter tegen zware conditioners en kunnen zelfs een uitwasbare condtioner als leave in gebruiken.

7. Als er een product is dat voor jouw werkt, investeer dan in hun shampoo, conditioner, leave-in, serum alles! Haar reageert positief wanneer je een verzameling van producten van hetzelfde merk gebruikt. Het klinkt misschien als marketing omdat de meeste etiketten adviseren om met behulp van al hun producten de resultaten te verbeteren, maar in de meeste gevallen wordt het product speciaal ontworpen om samen te werken met de andere.

8. Soms werkt een product na een tijdje niet meer. Dat komt omdat je haar gewend kan raken een product waardoor het minder goed gaat werken. Dat is de reden waarom de meeste mensen verschillende haarproducten gebruiken en af en toe wisselen.

Scroll To Top