Now Reading
Zo Vind Je De Perfect Matching Lipstick

Zo Vind Je De Perfect Matching Lipstick


We zien ze allemaal wel eens voorbij komen, die vrouw met DE perfecte kleur lipstick. Waarom maakt die kleur lipstick haar een femme fatale, maar jou een femme not so fatale? Lees hoe je de perfecte matching lipstick kunt vinden.

Je wist waarschijnlijk al dat je huidskleur een belangrijke rol speelt bij het uitzoeken van de perfecte kleur lipstick. Ook de ondertoon van je huidskleur is essentieel, daarnaast speelt je kleurtype een belangrijke rol. Je vindt de juiste kleur lipstick met behulp van onderstaande tips!

Ondertoon

Er bestaan twee ondertonen: koel en warm. Er zijn een aantal manieren om te testen welke ondertoon je huid heeft:

– Test of gouden óf zilveren sieraden jou mooier staan. Als zilver je mooier staat dan heb je een koele ondertoon, als goud je mooier staat heb je een warme ondertoon.
– Kijk naar de kleur van de ogen. Wanneer je ogen bruin, notenbruin, zwart of groen zijn; heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Wanneer je ogen blauw, grijs of groen zijn; heb je waarschijnlijk een koele ondertoon.
– Neem de kleur van de wang, net naast je oor eens onder de loep. Zie je een rozige blauwe kleur dan heb je een koele ondertoon. Zie je een gelige gouden kleur, dan heb je een warme ondertoon.

Nu je weet welke ondertoon je huid heeft ben je al een heel eind op de goede weg om de juiste kleur lipstick te kiezen. Heb je een warme ondertoon, (Vaak donkere huidtypes) dan staan bruintinten zoals karamel, mokka en cappuccino jou goed. Net als oranje, goud en roze roodachtige tinten. Heb je een koele ondertoon en dus meestal ook een lichte huidtype? Kies dan voor koelere tinten zoals donkerrood, beige, koel bruin, dus koele kleuren met een roze ondertoon.

Alle kleurtypes op een rijtje

Lichte huid

Als je een lichte huid hebt zijn beige, roze en nude kleuren een goede keuze. Heb je een warme/gelige ondertoon in je huid? Pas dan op met felle kleuren roze en fuchsia, deze vloeken vaak bij je warme ondertoon.

Medium huid

Heb je een medium huidskleur? Dan kun je het beste gaan voor rode tinten. Donkerrood, felrood, het staat je allemaal. Ook licht roze, oranje en perzik kleuren zijn een goede match bij je medium huidtype.

Medium huid met een olijfkleurige ondertoon

Een medium huid met een een groen-gele ondertoon gaat goed samen met een warme tint, zoals koraal rood of oranje. Een te lichte of koude kleur kan de huid bleek maken. Ook kleuren bosbessen rood en roze met een gele ondertoon zijn een slimme keuze voor je huidtype, omdat ze de natuurlijke warmte uit je huid doen stralen.

Donkere huid

Als je een donkere huid hebt dan heb je een breed scala aan kleurkeuzes. Van diepere rode, bruintinten. Pas wel op met kleuren die een oranjekleurige ondertoon hebben. En het mag lekker fel zijn, want bij een donkere huid staan felle, diepe en heldere kleuren mooi.

Scroll To Top