Now Reading
Zo Krijg Je Zelfvertrouwen Na Je Big Chop

Zo Krijg Je Zelfvertrouwen Na Je Big Chop

Zelfverzekerd big chop

Steeds vaker gaan mensen voor de “Big chop”. Bij een big chop kies je ervoor om al je (meestal relaxed) haar eraf te knippen en een frisse start te maken met als doel gezonder haar. Nu heb jij je haar geknipt, en komen er opeens gevoelens van radeloosheid en onzekerheid naar boven. Lange tijd heb je vastgehouden aan je prachtige dansende lokken en nu ze weg zijn, voelt het alsof je magie is verloren. Je gaat het internet af en ziet allemaal dames met prachtige krulletjes en perfecte afro’s en er is niks dat overeenkomt met je eigen haar. In sommige gevallen voel je je minder sexy en vind je jezelf gewoon niet meer mooi, omdat je niet weet hoe je de teeny weeny afro kan rocken. Lees hier drie tips om je korte coup en voornamelijk jezelf wat power te geven. 

” A woman who cuts her hair is about to change her life”

Coco Chanel

1. Accessoires maken alles af

Bij elke outfit en elke stijl is het geheel pas af met accessoires. Dit is niet alleen zo bij een outfit, maar ook met een look.  De meeste dames die gaan voor een “jongens kop”, hebben gelijk het gevoel dat ze er opeens een stuk mannelijker uitzien.  Maar door te spelen met accessoires kan zo een korte coup ontzettend uitdagend en glamorous worden.  Onder accessoires vallen niet alleen oorbellen of kettingen. Er kan ook gedacht worden aan een super chique haarband of diadeem.

Big chop 1

2. Make – up

Er is niks dat je vrouwelijkheid beter kan accentueren dan make-up. Wanneer je haar korter is komen je mooie ogen of prachtige jukbeenderen beter naar voren.  Probeer deze dus zo mooi mogelijk uit te laten komen door het gebruik van een mascara, een beetje highlighter of blush.  A little goes a long way.

Big chop 2

3. Passende hairstyles

De laatste, maar niet minst belangrijke tip voor na de grote knipbeurt is: kies voor een passende haarstijl. Een big chop hoeft niet te betekenen dat je gelijk alles plat knipt zonder enige vorm van creativiteit. Ook met korte haarstijlen kun je alle kanten op. Probeer een look te creëren die bij je past. Een kleurtje, figuurtjes, vormen, gerelaxed, geföhnd of gewoon een natural short coup het kan alle kanten op.

Big Chop 3

Hopelijk heb je wat aan de tips. Vergeet niet dat echte schoonheid van binnen zit. hoe cliché, het ook klinkt.

“Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick.”

 

Scroll To Top