Now Reading
Zo knip je gespleten punten zonder je haar te verpesten

Zo knip je gespleten punten zonder je haar te verpesten

puntjes zelf knippen

Bij de woorden “zelf knippen” raken de meeste mensen lichtelijk in paniek. Niet zo gek ook: want wie wilt er nou rondlopen met een verknipt kapsel? Toch is het knippen van je punten makkelijker dan je denkt. 

Het is belangrijk om gespleten haarpunten op tijd te knippen. Gespleten haarpunten splijten namelijk verder door naar boven. Hierdoor lijkt het alsof je haar niet langer wordt en het ziet er droog en pluizig uit.

Je punten bijknippen kan je zowel op nat als droog  haar doen. Zorg dat je een goede, scherpe schaar in huis hebt. Door het gebruiken van een botte schaar heb je sneller kans op nog meer gespleten punten.


Trim je haarpunten

Dit is de makkelijkste manier om gespleten haarpunten te verwijderen. Veel mensen maken de fout om het haar in grote delen te knippen. Verdeel je haar in secties en maak het vast met clips of elastiekjes. Pak dan een klein plukje haar en knip het verticaal. Deze manier van knippen geeft je een subtiele look in tegenstelling tot de blunt cut die je met horizontaal knippen krijgt. Maak het plukje die je hebt geknipt weer vast en ga dan verder naar het volgende gedeelte.

 

[su_youtube url=”https://youtu.be/8C2_PYxpPrM”]

 

Geföhnd of steil haar

Bij deze methode moet je oppassen dat je niet te veel haar afknipt. Je haar is nu langer dan wanneer het gekruld is. Het voordeel van deze techniek, is dat je de droge en gespleten haarpunten goed kunt zien. Verdeel je haar in secties en borstel het. Na het borstelen is goed te zien wat je moet knippen. Kijk na het knippen of er nog kleine haartjes uitsteken. Dit zijn beginnende gespleten punten. Dit kun je doen door het plukje over je vinger te houden of door het plukje haar in een twist te draaien. 

 

[su_youtube url=”https://youtu.be/5yuwe_l98cI”]

 

Dusting

Dusting is perfect als je zo veel mogelijk lengte wilt behouden. Dusting kun je het beste op droog haar doen. Pak een plukje haar en observeer je punten. Knip vervolgens een klein stukje af en ga dan naar het volgende plukje haar. Deze methode werkt het beste bij een strakkere krulpatroon. Zorg ervoor dat je een scherpe schaar gebruikt om meer gespleten haarpunten te voorkomen.

 

[su_youtube url=”https://youtu.be/XkiKtLd-xzg”]

 

Kapper

Wil je een heel ander kapsel? Dan is het verstandig om naar een professional te gaan. Bij het kopje “salons” kun je krullenkappers bij jou in de buurt vinden.

Lees hier wat elke kapper moet weten over het knippen van krulend haar.

Lees hier vragen die je een kapper stelt voor je een afspraak maakt.

Lees hier welke kapsels het beste passen bij krullend haar.

Scroll To Top