Now Reading
Top 10 Populaire Ingrediënten In Haarproducten

Top 10 Populaire Ingrediënten In Haarproducten

Natuurlijke ingrediënten zijn niet alleen goed voor een krullende haarstructuur! Deze ingrediënten werken voor iedereen om het haar gezonder te maken. Welke natuurlijke ingrediënten worden het meest gebruikt en waarom? Hieronder vind je 10 populaire ingrediënten in haarproducten.

natuurlijke ingrediënten

1. Shea butter

Shea butter is verzachtend en een goede sealer, wat betekent dat het zorgt voor een laagje olie op de top van het oppervlak van een haarstreng. Dat vermindert de hoeveelheid vocht (water) dat verloren gaat.

2. Kokosolie

Veel natuurlijke haarproducten bevatten kokosolie. Kokosolie is perfect voor het behouden van vocht in het haar en voor het toevoegen van proteïne.

3. Aloë Vera Juice/Gel

Aloë Vera werkt als een natuurlijke conditioner. Het maakt je haar zacht, geeft het glans, vermindert frizz, versterkt het haar en helpt tegen haaruitval. Beter kan niet! Aloë Vera is ook een geweldig ingrediënt om je eigen spritz mee te maken.

4.Vegetable Glycerin

Haarproducten met plantaardige glycerine fungeren als goede moisturizer. Plantaardige glycerine creëert ook een laagje olie over de haarstreng, dus helpt bij het vasthouden van vocht. Combineer het met aloë vera sap om een nog betere spritz te maken!

5. Jojoba Olie

Jojoba olie is zeer geschikt voor droog haar en het helpt bij het voorkomen van haarbreuk. Het sealt je haar en zorgt ervoor dat de moisture in je haar blijft. De olie is geurloos en het is 1 van de lichste oliën die er is. Als je fijn haar hebt, is deze olie perfect want het maakt je haar niet zwaar en laat het niet super vettig aanvoelen.

6. Olijfolie

Olijfolie is een van de top verzachtende middelen waarvan bekend is dat het beter in het haar dringt dan andere oliën. Gebruik het als een deep conditioner of breng een paar druppeltjes aan na het wassen.

7. Castor Olie

De omega-9-vetzuren in castor olie houden het haar goed gehydrateerd. Het voorkomt ook dat de hoofdhuid droog wordt. Regelmatig je hoofdhuid masseren met castor olie maakt je hoofdhuid minder droog waardoor je haar glanzend en zacht wordt. Daarnaast help castor olie ook bij het bevorderen van de haargroei.

8. Honing

Honing is een lichte moisturizer dat ook antibacteriële eigenschappen heeft.

9. Avocado / Avocado olie

Avocado olie is een natuurlijke vochtinbrenger en een goede sealer. Het is populair in haarproducten omdat het veel voedingsstoffen bevat zoals: vitamine A, B, D, E, eiwitten, aminozuren, ijzer, koper, magnesium en foliumzuur. Al deze voedingsstoffen zijn gunstig voor het voeden van het haar en het bevorderen van de haargroei.

10. Tea Tree Oil

Met krachtige ontsmettende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen is tea tree olie de verzachtende remedie voor een droge hoofdhuid. Het is een essentieel (geconcentreerde) olie, dus je hoeft maar een klein beetje te gebruiken.

Onthoud dat organische en ongeraffineerde versies van deze ingrediënten het beste werken! Dit zorgt voor het behoud van voedingsstoffen.

 

Scroll To Top