Now Reading
Shea Butter

Shea Butter

Shea butter is een natuurlijke conditioner voor huid en haar dat wordt gewonnen uit noten van de karite boom die voorkomt in West-Afrika. Shea butter is zeer hydraterend en wordt daarom ook de conditioner van moeder natuur genoemd. Het wordt al eeuwen gebruikt in veel gebieden van Afrika. Niet alleen voor haar maar ook als huidverzorging of voor therapeutische doeleinden zoals het behandelen van schaafwondjes. Shea butter is een harde boter dat smelt op kamer temperatuur.

shea butter

Er zijn twee soorten shea butter, geraffineerde en ongeraffineerde. De ongeraffineerde is het puurst, onbehandeld en bevat veel van haar goede eigenschappen. De reden dat sommige mensen geraffineerde shea butter kopen is omdat de geur dan minder sterk is. Wil je toch ongeraffineerde shea butter met een minder sterke geur, kies dan een shea butter dat afkomstig is uit Oeganda.

Wat zijn de eigenschappen van sheabutter?

– Verzacht het haar

Shea butter is een geweldige moisturizer en daarom goed voor het behandelen van droog en broos haar.

– Verzacht de geïrriteerde hoofdhuid

Shea butter wordt al eeuwenlang gebruikt om een droge, jeukende hoofdhuid te verzachten. Het absorbeert makkelijk in de hoofdhuid zonder dat het je poriën verstopt.

– Beschermt tegen hitte

Shea butter blijft niet op het haar zitten maar in plaats daarvan trekt het in je haar zonder het te verzwaren. Het creëert een laagje zodat het is beschermd tegen heat damage bij het steilen of fohnen.

– Sealer

Shea butter wordt vaak gebruikt in haarproducten voor krullend en kroeshaar om haar moisturizende kwaliteiten, maar ook omdat het een geweldige sealer is en het vocht in het haar kan houden.

– Uv protectant

Shea butter heeft voldoende SPF om je haar te beschermen tegen de zon.

Shea butter

Nog 5 reden waarom shea butter echt het proberen waard is:

– Het is goedkoop

– Het is natuurlijk

– Het geeft een mooie glans

– Het verzwaart je haar niet

– Je kunt het voor meerdere dingen gebruiken

 

Scroll To Top