Now Reading
Review | Daily Defense Advanced Deep Conditioner – Argan Oil

Review | Daily Defense Advanced Deep Conditioner – Argan Oil

Op Facebook zag ik veel berichten voorbijkomen over de shampoo en conditioner van Daily Defense. Toen ik in de Action liep zag ik dat ze van datzelfde merk ook deep conditioners hadden. Er zijn drie verschillende soorten: argan olie, keratine en kokosolie. Ik heb de argan olie variant gekocht om uit te proberen. 

DD1

Daily Defense is een haarverzorgingslijn die bestaat uit verschillende soorten shampoos, conditioners en deep conditioners. Ze richten zich niet specifiek op krullend haar, maar toch was ik benieuwd naar de werking van dit product. De producten worden geproduceerd in Canada en niet getest op dieren.

Daily Defense haarbehandeling met 3 minuten inwerktijd versterkt droog en beschadigd haar. Onze unieke diepwerkende conditioner is verrijkt met Arganolie uit Marokko voor het hydrateren en versterken van beschadigd haar.

Gebruiksaanwijzing

Gebruik één keer per week of zo vaak als nodig is voor het onderhouden van gezond haar. Voor het beste resultaat gebruik je eerst de Daily Defense salongeïnspireerde vochtinbrengende shampoo met Arganolie uit Marokko. Na het wassen royaal aanbrengen op het natte haar, van de haarwortels tot de punten. Gelijkmatig door het haar verdelen met de vingers of een kam. 3 minuten laten inwerken en vervolgens goed uitspoelen. Waarschuwing: contact met de ogen vermijden, in geval van contact met de ogen, onmiddellijk spoelen met water.

DD2

De deep conditioner komt in een grote pot en is wit van kleur. De textuur neigt voor mij meer naar een shampoo dan een conditioner. Voor een deep conditioner is het best dun en waterig. Hierdoor dacht ik dat ik er veel van nodig zou hebben, maar dat viel wel mee, a little goes a long way. De geur is oké, het heeft een sterke parfumachtige geur. Maar zelf houd ik meer van milde, zachte geuren.

Ingrediëntenlijst

AQUA/EAU, STEARYLACOHOL, CETYLALCOHOL, BEHENTRIMONIUMCHLORIDE, PROPXYTETRAMETHYLPIPERDINYLDIMETHICONE, STEARAMIDOPROPYLDIMETHYLAMINE, CETRIMONIUM CHLORIDE, XYUTYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, PEG-40 HYDROGENATEDCASTOR OIL, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, TOCOPHERYLACETATE, HYDROLYZED KERATIN. PARFUM, METHYLCHLOROISOTHAZOLINE, METHYLISOTHIAZOLINONE, CITRICACID

Aan de ingrediëntenlijst zie je dat er echt heel weinig arganolie en castorolie in zit. Het grootste deel bestaat uit alcohol. Niet al te best voor je haar dus.

Ik heb de deep conditioner gebruikt na het co-washen. Op de verpakking staat dat je het na drie minuten uit kan spoelen, maar ik had geen tijd en zin om gelijk mijn haar te doen. Ik heb het daarom de hele dag in mijn haar gelaten en pas in de avond uitgespoeld. Na het uitspoelen voelde mijn wel superzacht aan.

Conclusie

Deze deep conditioner is fijn om te gebruiken, maar ik zal het zelf niet te vaak doen. Als ik naar de ingrediënten kijk heb ik niet het idee dat het op lange termijn ook nog goed voor mijn haar zou werken. Maar als de deep conditioner die ik normaal gebruik bijvoorbeeld op is vind ik het geen probleem om deze er weer eens bij te pakken.

Voor zo ver ik weet is deze lijn alleen te koop bij de action en kost € 1.89.

Wat is jouw favoriete deep conditioner?

View Comments (4)
  • Dat zijn vetalcoholen (fatty alcohols), dus gewoon vetten. Ze drogen je haar niet uit zoals ethanol en dergelijke.

    • Hoi Charlotte, dat klopt inderdaad! Het nadeel is alleen dat wanneer je dit te vaak gebruikt je haar er ook weer te vettig van kan worden. Vandaar dat ik deze ingrediënten probeer te vermijden in een deep conditioner.

  • Ik gebruik hun conditioner als co-wash en dat bevalt me opperbest.
    Ben pas kort bezig om all natural te gaan en moet mijn weg er dan ook nog een beetje in vinden.
    Daar komt bij dat ik niet zo heel veel geld te besteden heb dus de duurdere producten moet ik helaas nog even
    laten liggen. Maar nogmaals, als co-wash doet de condotioner (dus niet de deep conditioner) wat die moet doen;-)

Scroll To Top