Now Reading
Review: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Review: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

 

De laatste tijd hoor je steeds meer over balsems om make-up te verwijderen, de afgelopen maanden heb ik de balsem van Clinique geprobeerd. Lees hier wat ik ervan vindt.

De eerste keer dat ik dit product ging gebruiken moest ik even wennen aan de nieuwe manier van make-up verwijderen. Je begint met een beetje van de balsem aanbrengen op je droge gezicht. Vervolgens wrijf je het goed in en daarna was je het eraf met warm water. De balsem voelde net als boter, zodra je het aanraakt begint het ook een beetje te smelten.

Hierboven is de ingrediëntenlijst te zien, een vrij simpele lijst die vooral vette ingrediënten bevat. Daarnaast is zitten er geen parfum en parabenen in.

Als ik dit product gebruik, smelt mijn make-up van mijn gezicht. Daarbij voelde het totaal niet als een agressief product, maar als een fijne verzorging voor mijn huid. Het enige wat ik niet heel fijn vond is dat als ik het over mijn dichte ogen wreef, om mijn mascara goed te kunnen weghalen, het een laagje achter liet in mijn ogen als ik het eraf had gewassen. Hierdoor kon ik even niet meer heel scherp zien, het klinkt heel heftig maar het valt wel mee. Wat ik dan doe is nog even extra mijn ogen wassen en dan is het weg. Als je het eraf wast met warm water voelt het net als een reinigingsmelk, het laat ook geen vettig laagje achter op de huid.

Dit product zal ik zeker vaker gebruiken, vooral omdat het heel makkelijk is als je veel make-up op hebt!

 

Scroll To Top