Now Reading
Monoï De Tahiti Olie

Monoï De Tahiti Olie

Afgelopen weekend heb ik op het Pearl Event een flesje Monoï olie gekocht. Monoï is een mix van pure kokosolie met de geur van de Tiare Bloem (ook bekend als de Tahitian Gardenia ). Monoï olie is een eeuwenoud recept van de Tahitaanse vrouw en je ziet het steeds vaker als ingrediënt in haar- en verzorgingsproducten.

Monoi olie

Het woord “Monoi” is een Tahitiaanse woord met de letterlijke vertaling “geurende olie.” Deze combinatie is al eeuwen een Polynesische beauty geheim. De enige plek in de wereld die Monoï produceert is Tahiti, Frans Polynesië.

Danseurs et Danseuses.

Wat is het verschil tussen Monoï Olie en gewone kokosolie?

Gewone kokosolie biedt veel dezelfde voordelen als Monoï olie zoals bijvoorbeeld het eiwitrijke gehalte. Echter zijn de Tahitian geteelde kokosnoten die worden gebruikt voor de Monoï olie minder vettig.

Monoi Oil

Wat zijn de voordelen voor je haar?

Monoï olie versterkt, geeft glans en vermindert frizz en statisch haar. Deze diep hydraterende olie, herstelt ook zeer beschadigd haar. Bovendien heeft een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door het cosmetische bedrijf Carol’s Daughter, aangetoond dat het gebruik van Monoï, haarbreuk met 96% vermindert en de elasticiteit van je haar verbeterd.

Hoe gebruik je het?

Monoï de Tahiti Oil is zeer geschikt voor droog haar. Je kunt het gebruiken als pre poo behandeling (haarmasker, deep conditioner) of als sealer voor je hele haar of alleen de puntjes. Mensen met krullend en kroeshaar kunnen de olie dagelijks gebruiken als hydratatie en verzorging.

monoi de tahiti

Wat zijn de voordelen voor de huid?

Monoï olie is rijk aan essentiële vetzuren, vitamine E en antioxidanten. Dat zorgt voor een sterke vochtinbrengende vermogen. Het hydrateert en verzacht de huid en geeft het een mooie zachte gloed. Uit onderzoek van de non-profit Institut du Monoi, is gebleken dat na 28 dagen de elasticiteit van de huid met 27% is verbeterd. De hypoallergene olie is geschikt voor elke huidtype.

Hoe gebruik je het?

Je kunt de Monoï olie gebruiken als lichaams- of badolie. Deze olie is zeer geschikt voor de droge en gevoelige huid. De olie is ook te gebuiken als natuurlijke vervanger van baby olie voor de gevoelige babyhuid. Monoï olie wordt snel opgenomen door de huid en is totaal niet vettig.

Deze Monoï olie is van Double Beauty en kost €14,95

Scroll To Top