Now Reading
Met Deze Tips Verdwijnen Klitten Als Sneeuw Voor De Zon

Met Deze Tips Verdwijnen Klitten Als Sneeuw Voor De Zon

De borstel is voor velen onder ons een pijnlijke herinnering uit onze kindertijd. Je moeder kamde je haren en jij eindigde in tranen. En nog steeds is het niet een van onze favoriete bezigheden, het is tijdrovend, frustrerend en stressvol.

De meesten van ons weten wat er gebeurd wanneer we een borstel of kam door onze krullen halen; het is geen pretje. Er zijn gelukkig een aantal tips and tricks om het ontklitten van je haar een stukje makkelijker te maken.

#1 – Maak je haar nat en gebruik conditioner

Zorg dat je haar doordrenkt is met water en gebruik een flinke hoeveelheid conditioner. De conditioner en water brengen het haar in de ideale staat voor het ontklitten.

#2 – Ontklit je haar in secties

Verdeel je haar in meerdere secties. Het is minder stressvol wanneer je je op één deel van je haar concentreert. En het maakt het ontklitten een stuk overzichtelijker.

#3 – Gebruik je vingers voordat je je kam of borstel gebruikt

Wanneer je je vingers gebruikt als een kam, voel je grotere klitten goed zitten en kun je deze voorzichtig uit elkaar halen zonder dat het haar breekt.

#4 – Gebruik de juiste kam of borstel

Kammen en borstels zijn ideaal om je haar te ontklitten, maar de één is net iets meer geschikt dan de ander. Een grove kam of borstel met plastic pinnen is erg fijn om mee te beginnen. Borstels met balletjes onderaan de pinnen kun je beter vermijden, deze kunnen vast blijven zitten aan je haar en zo haarbreuk veroorzaken.

#5 – Begin bij de punten en werk omhoog

Het is niet fijn om te beginnen met kammen vanaf de haaraanzet. De klitten in je haar worden op deze manier nog groter. Dus in plaats daarvan kun je beter onderaan bij de punten beginnen en zo langzaam omhoog gaan.

#6 – Ontklit je haar voordat je je shampoo gebruikt

Shampoo zorgt er vaak voor dat het haar naar elkaar toe trekt, dus zorg ervoor dat je haar voor die tijd vrij is van klitten en losse haren.
Je wilt niet dat de losse haren in elkaar gaan zitten en nog meer knopen veroorzaken.

#7 – Gebruik de douche straal

Wanneer je moeite hebt met het ontklitten van je haar, ga dan even met je hoofd onder de douche straal staal en ga gelijktijdig met je handen, kam of borstel door je haar. De druk van het water zorgt ervoor dat klitten als het ware naar beneden glijden.

#8 – Wees lief voor je haar

Neem de tijd en blijf altijd voorzichtig wanneer je je haar kamt of ontklit met je vingers. Wanneer je haar nat is is het erg kwetsbaar en je wilt je haar natuurlijk niet breken of beschadigen. Voorkomen is beter dan genezen lees daarom ook 7 tips om klitten in je haar te voorkomen.

Scroll To Top