Now Reading
Krullen Steil Maken Zonder Het Te Beschadigen

Krullen Steil Maken Zonder Het Te Beschadigen

We doen er alles aan om onze krullen zo goed mogelijk te verzorgen maar wanneer het om het steil maken van ons haar gaat, denken we vaak iets te makkelijk. Het resultaat…steile plukken die weigeren weer te krullen. Wat is heat damage, hoe voorkom je het en wat kun je eraan doen?

heat damage

Wat is heat damage?

Heat damage heb je als je natuurlijke haartextuur na het wassen of nat maken niet terug komt naar de natuurlijke staat. Afhankelijk van de hoeveelheid schade kunnen de krullen losser zijn dan de oorspronkelijke vorm. Meestal zijn er steile plukken haar, voelt je haar droog en ziet het er beschadigd uit.


Hoe voorkom je heat damage?

1. Droog je haar goed

Voordat je je haar gaat steilen met een stijltang is het van belang dat je haar compleet droog is. Het steilen van nat haar beschadigd je haar enorm. Gebruik een föhn, droogkap of laat je haar aan de lucht drogen voordat je de stijltang gebruikt.

2. Gebruik altijd een hitte bescherming

Zonder een heat protectant is de kans zeer groot dat je er beschadigde lokken aan overhoudt. Gebruik een silk of spray met siliconen om je haar te beschermen tegen de stijltang of föhn.

3. Producten met siliconen

Normaal gesproken proberen wij curlies, siliconen in haarproducten te vermijden. Siliconen leggen een laagje om je haar dat moeilijk uit je haar te wassen is. Hierdoor komt vocht moeilijk tot niet in je haarstrengen waardoor het erg droog wordt. Als je je haar steil maakt heb je deze siliconen juist nodig. Dat laagje die siliconen om je haar legt, beschermt tegen hitte.

4. Gebruik de laagste stand

Krullend haar steil maken kan soms een hele klus zijn. Sommige krultypes zijn makkelijk glad te krijgen en voor andere krultypes heb je even wat langer nodig. Probeer je haar op zo een laag mogelijk temperatuur te steilen en ga niet te vaak over dezelfde haarlok heen. Soms heb je helemaal geen 180 graden nodig om het glad te krijgen. Hoe minder hitte hoe beter!

5.  Weet wat de conditie van je haar is

Haar dat heel droog en breekbaar is heeft meer kans op heat damage. Zorg ervoor dat je haar genoeg eiwitten en vocht heeft voordat je hitte gebruikt. Je haar steilen begint met schoon en pas gewassen haar. Om je haar optimaal te beschermen gebruik je eerst een deep conditioner.


Wat doe je als je al heat damage hebt?

Tegen heat damage kun je helaas weinig doen. Er zijn een paar dingen die je kunt proberen maar het herstel proces van heat damage duurt erg lang.

1. Probeer even geen hitte te gebruiken

Als je haar al beschadigd is kun je de stijltang het beste even laten liggen. Geef je haar de kans zich te herstellen.

2. Sla geen deep conditioneer over

Je haar moet herstellen en kan daarbij wel wat hulp gebruiken. Doe regelmatig een deep conditioner behandeling zodat je haar zich kan herstellen en intensief wordt gehydrateerd.

3. Proteïne

Eiwitten zorgen ervoor dat je haar sterk blijft. Er zijn een aantal proteïne treatments die je krulpatroon langzaam teug kunnen laten komen. Een voorbeeld van zo een treatment is de Aphogee Two -Step Protein Treatment.

4. Knip je haar

Als niks helpt en je echt niet met die steile lokken kunt leven, zit er niks anders op dan je haar te knippen en het gezond terug te laten groeien.

 

View Comments (3)
  • Hoi ik las deze post net want ik heb ook last van vreemde steile plukken in mijn haar maar het is niet van hitte want dat gebruik ik bijna niet. Heb je misschien tips of weet je misschien hoe het komt??

Scroll To Top