Now Reading
Kokosolie

Kokosolie

De lekkere geur neemt je niet alleen mee naar een tropisch eiland, het heeft ook ongelooflijk veel voordelen voor huid en haar.

Kokosolie is een tropische olie die wordt verkregen door persen of extractie van het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot. Ongeharde en ongeraffineerde (vierge) kokosolie heeft een smeltpunt van rond de 24-26 °C en is daarom in ons klimaat meestal gestold en dus een vet. In tropische gebieden heeft het meestal een vloeibare consistentie. Geraffineerde en geharde kokosolie heeft een smeltpunt van 30 tot 37 °C.

Kokosolie

Wat zijn de eigenschappen van kokosolie?

Haar: Kokosolie heeft een hoge vocht vasthoudende capaciteit en wordt niet snel afgebroken. Het laat vocht niet uit je haar ontsnappen en daarom is het een zeer goede sealer. Kokosolie is ook een rijke bron van vitamine E, een van de meest belangrijke vitamines voor een gezonde haargroei.

Kokosolie kun je voor je haar geen moisturizer noemen maar het ondersteund het moisturizen van de haarvezel op een manier die andere oliën niet kunnen. Het maakt je haar lekker zacht en geeft het een mooie glans. Als je haar futloos is en behoefte heeft aan proteïne is kokosolie een goed hulpmiddel.

Hoofdhuid: Kokosolie staat bol van de verzadigde vetten die diep in de hoofdhuid doordringen om een schilferige huid te voorkomen en roos te verminderen.

Huid: Kokosolie is voor de huid een krachtige moisturizer die gunstig is voor het herstel van een droge of schilferige huid. In tegenstelling tot de gemiddelde moisturizer die veel water en waarschijnlijk synthetische ingrediënten bevatten, helpt kokosolie om het huid weefsel dieper te versterken en dode huidcellen te verwijderen.

Kokosolie bevat antioxidanten en vitamine E wat helpt bij rimpels en beschadigingen van de huid. De Vitamine E gevonden in kokosolie verzacht eczeem, psoriasis en kan gebruikt worden als zonnebrand. Kokosolie bevat 3 vetzuren : caprinezuur , laurinezuur en caprylzuur . Elk van deze zuren doden candida, een veel voorkomende oorzaak van schimmelinfecties op de huid .

View Comments (3)
    • Ja hoor dat kan, alleen moet je in de winter uitkijken met kokosolie. Het kan namelijk weer hard worden door de kou waardoor je witte stukjes in je haar krijgt.

  • Ik heb kokosolie bij de Tuinen gekocht, het vandaag voor het eerst uitgeprobeerd en het werkt echt! Ik heb het voordat ik mijn haar ging wassen een halfuur in mn haar laten zitten zoals je had vermeld in een ander artikeltje. Mijn haar is zo zacht en het glanst. Het viel zelfs op bij een vriendin van me. Ben blij dat ik deze site heb gevonden!

Scroll To Top