Now Reading
Herbal Essences Clearly Naked

Herbal Essences Clearly Naked

herbalEssencesClearlyNaked

Goed nieuws! Herbal Essences heeft een nieuwe lijn “Naked”! De Naked lijn bestaat uit producten zonder siliconen, kleurstoffen en parabenen. Er zijn 3 verschillende collecties: volume, moisture and shine. Natuurlijk ging ik als een speer naar de winkel om alle 3 de collecties te kopen, maar helaas hebben we in Nederland alleen nog de volume en shine producten. De shine producten kon ik nergens vinden en daarom testte ik de Herbal Essences Clearly Naked Volume Shampoo & Conditioner.

Herbal Essences Clearly Naked producten zijn te koop bij verschillende drogisterijen. De shampoo kost €2,99 en bevat 250 ml, de conditoner kost €2,99 en bevat 200 ml.

[line]

Wat Herbal Essences zegt over de producten:

Met 0% siliconen, parabenen en kleurstoffen zal deze shampoo en conditioner de body en volume van je haar 100% herstellen. Je haarstrengen zullen gerevitaliseerd en verfrist aanvoelen. Durf jij alles bloot te geven en je zachtste haren te tonen? Doordrenkt met witte grapefruit en mint extracten.

DSCN0270

De flessen zijn wit en doorzichtig en hebben de bekende vorm die Herbal Essences met veel van hun producten heeft.

Makkelijk te openen en sluiten en de flessen zijn niet al te groot.

Shampoo:

DSCN0314

De geur van de shampoo is lekker fris. Het ruikt naar munt en grapefruit. Het heeft een zomerse geur waar je misschien wel even aan moet wennen. Na het wassen met deze shampoo voelde mijn haar net als bij alle sulfaat shampoo’s, brand schoon. Het was stroef en je kon echt goed voelen dat alle oliën waren gestript. Door de munt extracten tintelde mijn hoofdhuid een beetje. Hierdoor kreeg mijn hoofdhuid een verfrissend gevoel.

DSCN0301

De shampoo bevat geen siliconen, kleurstoffen en parabenen maar wel sulfaten. Deze shampoo is dus geschikt om te gebruiken als clarifying shampoo. Als wekelijkse shampoo zou ik deze niet zo snel aanraden omdat de sulfaten je haar en natuurlijke oliën strippen waardoor het erg droog wordt. Naast de sulfaten bevat de shampoo munt extracten zoals; pepermunt olie, menthol en akkermunt. Verder heeft het fruit extracten; zoals Ijzerhard, grapefruit en bitter orange.

Conditioner:

DSCN0313

De conditioner ruikt hetzelfde als de shampoo maar dan iets milder. Na de shampoo bracht ik de conditioner aan en mijn stro-achtige haar (door de shampoo) werd direct zacht en doorkambaar. Wat een heerlijk gevoel is dat!

DSCN0305

Zoals vele ben ik groot fan van de Hello Hydration conditioner van Herbal Essences dus ik was erg benieuwd naar deze. De conditioner bevat net als de shampoo geen parabenen en kleurstoffen. Wel heeft deze conditioner net als de Hello Hydration, siliconen. De silicoon “Bis Aminopropyl Dimethicone” is niet water oplosbaar maar veroorzaakt niet zo snel build-up. Je kunt de siliconen dus wekelijks uit je haar wassen met een sulfaat vrije shampoo dat “Cocoamidopropyl Betaine” bevat.

Als je zo naar de ingrediënten kijkt is het eerste wat opvalt het rijtje met alcohol. Don’t worry, want deze types alcohol zijn juist goed voor het haar. Ze helpen bij het toevoegen van moisture en zorgen ervoor dat de moisture niet uit je haar gaat. Het ingrediënt “Stearamidopropyl Dimethylamine” klinkt ook best eng, maar ook deze is onschuldig. Het ingrediënt is een vervanger voor siliconen en zit vaak in natuurlijke haarproducten. Het zorgt ervoor dat je haar makkelijk doorkambaar is en dat de haar cuticula glad wordt zodat je geen statisch haar krijgt. Net als de shampoo heeft de conditioner munt- en fruit extracten.

DSCN0310

Conclusie:

Ik ben erg tevreden over deze producten en ik ben blij dat de betaalbare haarverzorging nu ook “schoner” wordt. Producten zonder al die troep is perfect voor ons haar. Dat je haar en hoofdhuid na het wassen gerevitaliseerd en verfrist aanvoelen, klopt helemaal! De shampoo & conditioner zijn volume producten maar daar heb ik weinig van gemerkt. Misschien komt dat omdat mijn haar al genoeg volume heeft… De shampoo zal ik zeker opnieuw kopen omdat het een goede clarifying shampoo is. Het is belangrijk om je haar minimaal 1x in de maand te clarifyen en deze shampoo is daar zeer geschikt voor. De condtioner werkt ook goed op mijn haar dus die zal ik ook zeker blijven kopen.

 

View Comments (2)
Scroll To Top