Now Reading
Haartips Voor Kinderen Met Krullend/Kroeshaar

Haartips Voor Kinderen Met Krullend/Kroeshaar

Soms kan het lastig zijn om het haar van je kindje te verzorgen, vooral als je zelf een heel ander soort haartype hebt, maar het is niet onmogelijk! Het is een kwestie van goed onderzoek doen en uitproberen wat het beste werkt. Met onderstaande tips help ik je een beetje op weg.

curly kids

1. Wees geduldig

Dat is voor jou en je kindje het prettigst. Soms kost het verzorgen van krullend en kroeshaar wat tijd, maar oefening baart kunst. Vergeet niet dat het voor je kindje ook een leerproces is.

2. Doe research

Research doen kan je heel wat tijd en geld schelen. Mensen kunnen je tips en advies geven en vaak helpt dat je goed op weg.

3. Gebruik de juiste haarproducten

Je hebt speciale producten die geschikt zijn voor kinderen met krullend en kroeshaar. Het is niet noodzakelijk om alleen producten te gebruiken voor kinderen, maar het is fijner voor je kind als de shampoo of conditioner niet prikt in de ogen. Kies verstandig! Haarproducten met milde en natuurlijke ingrediënten kunnen enorm bijdragen aan de conditie van het haar. Het voorkomt haarbreuk en helpen de gezonde haargroei te stimuleren.

4. Probeer dingen uit

Om er achter te komen wat werkt kun je het beste verschillende haarproducten proberen. Het kan voorkomen dat je iets koopt wat totaal niet werkt, maar dat hoort er gewoon bij. Voor kapsels en verzorging routines geldt hetzelfde. Het is een kwestie van proberen. Dan pas weet je of het geschikt is.

5. Moisture is the key

Zorg ervoor dat het haar van je kind altijd voldoende gehydrateerd is. Als dat het geval is, wordt uitkammen makkelijker en ziet het haar er ook een stuk minder droog uit. Gebruik daarom een goede leave in condtioner voor het haar van je kind. Krullend en kroeshaar heeft altijd een leave in conditioner nodig als basis product, om uitdrogen te voorkomen. Het is ook van belang om na een shampoo een conditioner te gebruiken. Gebruik liever niet te vaak shampoo. Als je wel shampoo gebruikt, breng het dan alleen aan op de hoofdhuid.

6. Uitkammen

Uitkammen hoeft geen straf te zijn. Als je het haar van je kindje wilt uitkammen, zorg er dan altijd voor dat het haar nat is en dat er conditioner in zit. Droog uitkammen gaat niet werken en is ook slecht voor het haar van je kind. Het is niet zo dat je nooit droog kan kammen, maar het uitkammen kan het beste nat gebeuren. Gebruik een kam met wijd uitstaande tanden of een Denman brush.

7. Voorkom klitten

Om klitten en stress te voorkomen, kun je het haar van je kindje voor het slapen gaan in 2, 4 of 6 vlechten doen. Zo voorkom je dat alles gaat klitten en dan hoef je de vlechten de volgende ochtend alleen los te maken. Een hoge staart of knot helpt ook goed. Als je vaak twists of vlechten voor je kind maakt, laat ze er dan niet te lang in zitten. Het is makkelijk, maar het uitkammen wordt geen pretje als de vlechten of twists er te lang in hebben gezeten. Stretchen met de banding methode werkt ook goed. Zie hier hoe je dat doet.

8. Vermijd overmatige manipulatie

Hartstikke schattig al die haaraccessoires, maar te veel is ook niet goed. Soms is het voor je kindje heerlijk als het haar lekker los hangt. Kijk ook uit met het te strak vastzetten van knotjes of strak vlechten. De hoofdhuid van een kind is erg gevoelig.

9. Maak het leuk

Of je nou steil of krullend haar hebt, niemand vindt uitkammen leuk. Kinderen horen alles! Als ze horen dat mama het vreselijk vindt om het haar te kammen en te wassen, gaan zij dat ook vinden. In plaats van negatief spreken kun je ze leren hoe ze voor hun prachtige haar moeten zorgen. Als je bijvoorbeeld vlechten of twists voor je kind maakt neem dan zo nu en dan een pauze. 30 minuten stilzitten is erg lang voor een kindje. Zo vinden ze het niet meer leuk om hun haar te doen. Maak er iets leuks van door bijvoorbeeld liedjes te zingen, ik zie ik zie wat jij niet ziet te spelen enz. Zo wordt het voor je kindje een stuk minder saai.

10. Ontwikkel een Routine

Kinderen vinden het leuk als ze weten wat er komen gaat. Kies een dag uit waarop je het haar van je kindje wast of vlecht zodat ze weten wanneer dat is. Pak alle haarspulletjes erbij en leg je kindje uit dat het vandaag de dag is om de haartjes te wassen of te vlechten.

Scroll To Top