Now Reading
Garnier Micellair Reinigingswater

Garnier Micellair Reinigingswater

Garnier kwam vorig jaar met haar eigen Micellair reinigingswater en ik ben net zoals vele erg enthousiast over dit product. Dit jaar hebben ze twee nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. De micellair reinigingswater voor de gevoelige en gecombineerde huid (met de groende dop) en de micllair reinigingsdoekjes. Het water voor de gecombineerde huid bevat bijna dezelfde ingrediënten alleen heeft het alcohol. Omdat ik alcohol in producten zoveel mogelijk probeer te vermijden en de ingrediënten niet zoveel van elkaar verschillen, besloot ik de roze variant die vorig jaar uitkwam voor jullie te reviewen.

Garnier Micellair Reinigingswater 1

Het dagelijks verwijderen van je make-up is erg belangrijk. Zo voorkom je dat je poriën verstopt raken. ’s Nachts ademt de huid en herstelt het zich. Met een laag make-up wordt dit proces vertraagd en kan de huid zich niet goed herstellen. Ik gebruikte meestal een oog make-up remover, een reinigingsmelk voor mijn gezicht en daarna een face wash totdat ik de micellair reinigingswater ontdekte.

Wat is Micellair water?

Micellair reinigingswater is erg populair onder de visagisten. Micellair water heeft een magneetwerking waarbij olie, vuil & make-up uit de huid worden getrokken via micell-technologie.

Garnier Micellair Reinigingswater 2

Meestal zijn de micellair waters nogal prijzig, maar deze kost €6.99. De flessen zijn lekker groot er zit 400 ml in een fles! Ik gebruik deze reinigingswater elke dag en doe er erg lang mee.

Garnier Micellair Reinigingswater 3

Het water is speciaal voor de gevoelige huid. Er zit geen parfum in en het bevat ook geen parabenen. Ik zelf heb niet echt een gevoelige huid, maar vind het een geweldig product! Het droogt je huid niet uit en het haalt je make-up met gemak weg. Je kunt het gebruiken voor je ogen, lippen en gezicht. Met het verwijderen van mijn waterproof make-up heeft deze reiniger wel wat moeite, maar de rest gaat er met gemak af. Je hoeft maar een klein beetje op je wattenschijfje te doen en dat vind ik echt een pluspunt. Bij het reinigen van je gezicht is het niet de bedoeling dat je gaat wrijven. Het is ook niet nodig om het weg te spoelen. Ik gebruik na de reinigingswater meestal een face wash om mijn gezicht extra schoon te maken dus daarom was ik het meestal wel af.

Garnier Micellair Ingredienten

Hier een korte uitleg over de ingrediënten van de Garnier Micellair Reinigingswater voor de gevoelige huid:

Het eerste ingrediënt is natuurlijk water. Hexylene glycol is een oplosmiddel dat helpt om make-up af te breken. Glycerine is een verzachtend ingrediënt. Disodium cocamphodiacetate is een milde reiniger die de huid reinigt door ervoor te zorgen dat water zich kan mengen met olie en vuildeeltjes. Disodium EDTA wordt als een stabillisator en conserveermiddel gebruikt. Poloxamer 184 werkt net zoals het tweede ingrediënt als reinigingsmiddel. Polyaminopropyl biguanide heeft een antibacteriële werking en werkt als consserveerdmiddel.

Garnier Micellair Reinigingswater 4

Conclusie:

De Micellair Reinigingswater van Garnier is echt mijn favoriete reinigingsproduct geworden. Dat is ook de reden waarom ik er nog een review over wilde schrijven. Als je een gevoelige huid hebt, maar ook voor mensen zonder gevoelige huid is dit een uitstekend product. Het is een milde reiniger die je huid niet uitdroogt. Het verwijderd al je make-up in een handomdraai zonder dat je hoeft te wrijven en te boenen. Als je een wat vettere huid hebt kun je kiezen voor het reinigingswater met de groene dop en als je liever geen wattenschijfjes gebruikt kun je kiezen voor de reinigingsdoekjes. De producten doen wat ze beloven en ze zijn betaalbaar.

De Garnier Micellair Reinigingswater kost €6,99 en is te koop bij Kruidvat en Etos.

Scroll To Top