Now Reading
6 Redenen Waarom Je Haar Blijft Afbreken

6 Redenen Waarom Je Haar Blijft Afbreken

Soms vraag je je af waarom je haar niet langer wordt of waarom het steeds blijft afbreken. De simpelste dingen kunnen daar de oorzaak van zijn. Zie hier 6 reden waarom je haar blijft afbreken.

Anti Haarbreuk Tips

1. Je haar en vooral je punten zijn te droog

Haar dat droog is, is erg breekbaar. Let vooral op je punten want die zijn het oudste en het meest kwetsbare gedeelte van je haar. Wees niet bang om af en toe een beetje meer moisturizer te gebruiken. Je haar wat vaker wassen of nat maken kan ook goed helpen. Zijn je punten erg droog dan kun je wat olie aanbrengen op je haarpunten. Is je hele haar continue droog? Dan is LOC methode misschien geschikt.

2. Je gebruikt de verkeerde haarproducten

Niet elk product is voor iedereen. Kijk goed naar wat je haar nodig heeft en hoe je haar reageert op bepaalde producten. Soms reageert haar niet goed op het dagelijks gebruik van een product met bijvoorbeeld proteine of mineraal olie. Dit kan de oorzaak zijn van droog en breekbaar haar. Pas ook op met agressieve shampoo’s met sulfaten.

3. Je manipuleert je haar te veel

Verschillende haarstijlen creëren is leuk, maar kies kapsels waar je niet elke dag hoeft te kammen, vlechten, twisten of hitte hoeft te gebruiken.

4. Tools

Elastiekjes met metaal, een haarborstel die oud is, een kam met te dicht op elkaar staande tanden. Deze dingen zorgen allemaal voor haarbreuk. Kies haarelastiekjes zonder metaal en gooi een borstel met versleten en verbogen tanden weg. Gebruik bij voorkeur een kam met wijd uitstaande tanden om je haar te ontklitten.

5. Te weinig proteïne

Als je haar te weinig proteïne heeft breekt het bij elke aanraking. Het proteïne niveau van je haar is heel makkelijk te herstellen met een masker of een deep treatment.

6. Voeding

Net als bij de rest van je lichaam, zal de juiste voeding weerspiegelen in de gezondheid van je haar. Fruit, groenten, eiwit en veel vocht helpen bij het bereiken van de weelderige lokken die je wenst.

View Comment (1)

Comments are closed

"
Scroll To Top