Now Reading
FunX CritiX : Wees Trots Op Je Eigen Haar!

FunX CritiX : Wees Trots Op Je Eigen Haar!

Gisteren was ik te horen in de uitzending van radiozender FunX. Ik had een CritiX stelling opgestuurd en daar mocht ik mijn mening over geven. De stelling was: “Wees trots op je eigen haar, weg met weaves en extensions” De stelling was een beetje aangepast, want ik was meer benieuwd waarom veel mensen met krullend en kroeshaar, hun eigen haar niet accepteren en vaak weave zetten dat afwijkt van hun eigen haartype.

funx

Veel vrouwen voelde zich aangevallen door deze stelling en de discussie op de Facebook pagina van FunX, was al opgang voordat de show begon. Mijn mening is, dat iedereen moet doen wat hij/zij wilt. Ik heb niks tegen weave en heb zelf ook wel eens weave gehad, maar ik vind het jammer dat veel vrouwen met krullend- of kroeshaar, hun eigen haar niet accepteren. Er zijn te veel vrouwen die niet weten hoe ze met hun natuurlijke haar moeten omgaan, of die weave dragen omdat ze zich dan beter geaccepteerd voelen. In het fragment hieronder kun je een samenvatting horen van de reacties. Als je de hele uitzending terug wilt horen kun je naar de website van FunX gaan en daar klikken op gemist.

Klik hier voor de samenvatting.

Aan het einde van elke CritiX wordt er een gedicht van het onderwerp gemaakt, door Derek Otte. Dit gedicht is zo goed! I love it!

https://soundcloud.com/funxfm/critix-column-derek-otte-1#t=0:00


Hieronder vind je nog wat reacties die mensen op de Facbook pagina hadden geplaatst. Wat vind jij?

Eva = EENS
Yup God created everyone without all that

Elenora = ONEENS
Mijn motto is: Ik betaal mijn brazillian hair dan is het MIJN HAAR…It is not a crime wearing extencions or weavess

Dominique = EENS
Mijn haar maakt deel uit van wie ik ben. Ik kan niet anders dan ervan houden en het natuurlijk te dragen. Ik ben geen weave of nephaar politie, maar het is wel goed als je bij jezelf te rade gaat waarom je weave of nephaar draagt. Is het een protective style voor zo nu en dan (cool) of schaam je je voor je eigen haar?

Michaela = ONEENS
Laat me jullie een ding vertellen noh. Mensen van tegenwoordig met hun zogenaamde natural look zien der niet uit. Ze lijken op een mop. Sorry, weave zal voor altijd op mijn kop zijn.

View Comment (1)
  • EENS!
    Ik vind het echt zonde van al die mooie zwarte vrouwen met dat nephaar. Ik heb niets tegen wave maar meestal is het zo slecht en lelijk gedaan (geen echt haar maar van dat plastic haar) dat ik denk: met je natural haar ben je vast heel veel mooier!
    Maar goed, iedereen mag het zelf weten natuurlijk maar voor mij wijst het er wel degelijk op dat wij ons eigen ding niet waarderen en een “blank” schoonheidsideaal hebben: lange wapperende gladde haren… so sad….

Scroll To Top