Now Reading
Feature Friday: Delia’s Hair Journey

Feature Friday: Delia’s Hair Journey

Delia is 2008 voor de 2e keer natural gegaan. Ze is natural gegaan omdat haar haar erg was beschadigd en omdat ze het belangrijk vindt om jezelf te accepteren zoals je bent!

Delia Collage

1. Hoe lang ben je al natural?

Ik ben nu voor de tweede keer overgestapt van ontkroesd haar naar mijn eigen natuurlijke haar. De eerste keer was in 2003. De tweede keer in 2008.

2. Heb je voor de big chop gekozen of heb je je relaxer uit laten groeien?

Ik had een curly. Eigenlijk vond ik het niet meer mooi, omdat het haar zo beschadigd was. Ik besloot toen om niet meer mijn haar te curly-en, maar wist niet wat ik moest doen. Ik heb het er gewoon uit laten groeien. Beetje bij beetje knipte ik zo al het haar weg dat curly had. Ik heb dus nooit een big chop gedaan.

3. Wat is de reden dat je natural bent gegaan?

Het ontkroezen van mijn haar leidde tot veel beschadiging van het haar. Ik was dat zat! Het kost veel tijd en geld en het resultaat is niet eens mooi of gezond. Bovendien merkte ik dat ik me schaamde voor mijn eigen haar en dit voelde niet goed. Ik vind het belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent. Schaamte hoort hier niet bij. Dit motiveerde me om mijn eigen haar te laten zien.

Delia

4. Wat is je haartype?

Kroeshaar type 4a/4b.

5. Wat zijn je favoriete haarproducten?

Kinky curly knot today is mijn favoriet.

6. Wat is je haar routine?

Elke 2 weken was ik mijn haren met shampoo. Gevolgd door een conditioner of deep conditioner. Hierna maak ik vaak twists of een paar grote vlechten. Na een paar dagen tot 1 week doe ik een twist- of braid-out.

7. Wie of wat heeft jou geïnspireerd tijden je hair journey?

Ik vind het vooral belangrijk om mezelf te kunnen zijn. Kroeshaar hoort hierbij. Dat is altijd mijn sterkte motivator geweest. Verder hebben talloze meiden op internet en youtube mij laten zien wat voor mooie dingen je met kroeshaar kan doen. Dit heeft mij gemotiveerd om door te gaan.

IMG_0200

8. Wat waren de obstakels en hoe heb je je erdoorheen gesleept?

Dat waren de periodes dat het niet goed ging met mijn haar. Bijvoorbeeld een paar maanden na de geboorte van mijn kids. Ik verloor veel haar en dat vond ik best eng. Later kwam ik erachter dat dit postpartum haaruitval (postpartum hairloss) is en dit heel normaal is. En vorig jaar is mijn hele haar beschadigd doordat de kapper het niet goed had getangd. Dan ben je een 1 klap terug bij af! Uiteindelijk zie je dat je haar weer groeit en besef je dat het allemaal tijdelijke problemen zijn.

9. Wat waren de reacties van mensen uit je omgeving? En deed het je wat?

Wisselend, sommige vinden het mooi en andere niet. Ik vind het wel fijn dat mijn dierbaren erachter staan en dat helpt je om door te gaan.

10. Wat is je haar goal?

Belangrijkste goal is gezond haar hebben en houden. Verder zou ik graag haar tot mijn oksels willen hebben, want dat is me nog niet gelukt.

11. Heb je nog tips voor meiden die natural zijn of dat nog willen?

Love yourself! Als je van jezelf houdt kan je je haar accepteren zoals het is. Dit zal je motiveren je haar te laten bloeien en schitteren.

Neem je kijken op de blog van Delia www.langkroeshaar.blogspot.nl

Scroll To Top