Now Reading
Fanatiek Sporten En Het Wassen Van Krullend Haar

Fanatiek Sporten En Het Wassen Van Krullend Haar

Sporten en het hebben van krullend haar kan lastig zijn. We willen ons haar niet te vaak wassen, maar we willen ook geen haar dat niet lekker ruikt. Lees hier hoe je fanatiek kunt sporten in combinatie met krullend haar.

Sporten met krullend haar

Helaas is er geen standaardadvies over het wassen van haren. Volgens experts hangt het er sterk vanaf wat voor haartype je hebt en welke keuzes je maakt bij het stylen. Zeker voor weelderige lokken wordt het vaak aangeraden om het wassen zo lang mogelijk uit te stellen. Dat is nog zonder de complicerende factor van fanatiek sporten en de gevolgen daarvan.

Zelf sport ik minimaal 4 keer in de week. Zeer intensief, lees: bij mijn hoofdhuid is mijn haar  na het sporten ook daadwerkelijk nat van het zweet (iekss!). Lekker om je helemaal in het zweet te hebben gewerkt hoor, maar na het sporten wil ik wel graag weer lekker fris zijn. Als ik niet zou weten dat het niet goed is voor mijn haar, zou ik het liefst ook mijn haar elke keer willen wassen. Toch hoef je het echt niet zo vaak te wassen als je misschien denkt.

Sporten Met Krullen Els

Shampoo heeft vooral een reinigende werking; het verfrist het haar en verwijdert daarbij het natuurlijke haarvet, stylingsproducten en overig vuil. Als je je haren te vaak wast, is het mogelijk dat je haar uitdroogt en gemakkelijk breekt. Dat is zeker het geval bij krullend haar, wat vaak droger en kwetsbaarder is dan steil haar. Ook wordt je hoofdhuid droog van het veelvuldig wassen met shampoo. Het advies wat door mijn kapper wordt gegeven is om het wassen met shampoo te beperken tot maximaal 2 keer per week.

Twee keer in de week mag ik na het sporten mijn haar volledig wassen. Mijn oplossing om na de andere 2 of meer sportsessies toch weer fris haar te krijgen, is door het heel goed uit te spoelen met water zonder gebruik van shampoo. Wanneer ik denk dat het echt nodig is, gebruik ik een beetje conditioner, welke ik vervolgens weer uitspoel. Hiermee krijg je toch een lekker geurtje in je haar en wordt het weer glad.

Sporten met krullend haar 1

Wat verder ook helpt is voorzichtig zijn met vet makende producten zoals olie en serum. Dit zijn ideale producten voor curlies, maar gebruik deze dus indien nodig vooral in de haarpunten en niet bij je hoofdhuid. Zo voorkom je dat je hoofdhuid vet wordt en je je haar moet wassen met shampoo.

Ben je ook een fanatieke sporter? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Facebook pagina Fittrippin’

Ook leuk: 5 handige tips om je krullen tijdens en na het sporten in shape te houden.

Heb jij nog tips? We zijn benieuwd hoe jij hiermee omgaat.

Scroll To Top