Now Reading
5 Tips Om Acne Onder Controle Te Houden

5 Tips Om Acne Onder Controle Te Houden

Niemand wordt vrolijk van acne en andere huidproblemen. Jammer genoeg bestaat er nog geen middel om het als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen, maar er zijn wel een aantal tips om acne onder controle te houden.

Acne verminderen

1. Eet gezond

Wat je naar binnen krijgt zal je huid uitstralen. Alleen gezond eten is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel belangrijk om in ieder geval op te letten en gevarieerd te eten. Vervang frisdrank voor water en groene thee en drink het liefst 1,5 tot 2 liter water per dag. Hierdoor help je je lichaam te reinigen en zo geef je je nieren extra hulp om alle afvalstoffen uit het bloed te filteren.

Eet meer fruit! Vooral bessen (blauwe bessen, frambozen, cranberry’s bramen etc.) zijn goed voor je huid, maar ook; aardbeien, kersen, ananas en kiwi. Als het oom groenten gaat zijn broccoli, knoflook, avocado, andijvie, bietjes, en zoete aardappelen een goede keuze. Dit zijn voorbeelden van wat wellicht goed is voor jouw huid. Iedereen zijn huid reageert anders op bepaalde groenten en vruchten.

2. Houd je huid schoon

Bij acne raken de talgklieren verstopt, dat zorgt voor een vette en glimmende huid (meestal met puistjes).
Daarom is het belangrijk om je gezicht 2 keer per dag te wassen met lauw water en een desinfecterende zeep zoals African black soap. Deze zeep is 100% natuurlijk en helpt niet alleen tegen acne maar ook tegen uitslag en eczeem. Daarnaast verkleint het de poriën en de onzuiverheden in je huid worden minder. Persoonlijk ben ik helemaal verliefd op deze zeep, ik zag binnen een week al resultaat!

3. Moisturize

Nadat je je gezicht heb gewassen voelt het meestal wat droog aan, zelf heb ik ooit de fout gemaakt om het droog te laten. Doe dat absoluut niet! Hoe vettig je huid ook is het heeft een moisturizer nodig. Kies daarom voor een kalmerende moisturizer die fijn voelt op je huid. Wat ik bij mijn crème toevoeg zijn een paar druppels pure vitamine E olie. Vitamine E is niet alleen heel goed voor je huid, het stimuleert ook je haargroei.

4. Zit zo min mogelijk aan je gezicht

Door te drukken, knijpen krabben ontstaan er alleen maar nieuwe puistjes en littekens. Alleen open mee-eters kan je uitdrukken. Liever niet, maar goed we doen het allemaal wel eens. Zorg er in ieder geval voor dat je handen schoon zijn zodat er geen bacteriën je huid binnen kunnen dringen.

5. Make-up en haarproducten

Als je last hebt van acne wordt het meestal afgeraden om make-up te dragen, omdat het stoffen bevat die de acne kan stimuleren. Maar nee, make-uploos door het leven… liever niet! Daarom kun je het beste kiezen voor make-up op waterbasis en maak je borsteltjes regelmatig schoon. Probeer ook alle haarproducten zo min mogelijk in je gezicht te laten komen.

Ik hoop dat deze tips jou helpen zoals het mij heeft geholpen!

lots of love,
Vanilla

Scroll To Top