Now Reading
Dreamgirls De Musical + Backstage en Interview

Dreamgirls De Musical + Backstage en Interview

Afgelopen vrijdag was het zover! De musical dreamgirls ging wegens succes voor de tweede keer in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het was een speciale social media première. Ik mocht een kijkje nemen achter de schermen, de hoofdrolspelers interviewen en natuurlijk deze geweldige musical bekijken.

Dreamgirls Musical 2

Als je de film weleens hebt gezien dan weet je dat het een geweldig verhaal is over drie prachtige vrouwen met muzikaal talent. Ze komen uit een achterstandswijk en proberen de muziek industrie te veroveren en uit te groeien tot beroemde sterren. De film en musical zijn gebaseerd op het leven van The Supremes en Diana Ross. In de film heeft Beyonce de hoofdrol. In de musical worden de hoofdrollen gespeeld door Berget Lewis (Effie White) Carolina Dijkhuizen (Deena Jones) en Aïcha Gill (Lorrell Robinson). Als je deze dames en de film kent weet je dat dit geen musical is waarbij je rustig op je stoel kan blijven zitten. Het is één en al muzikaal feest en tegelijkertijd wordt er een mooi verhaal verteld.

Dreamgirls Musical Social Priemere

Voordat we de musical gingen bekijken mochten we een kijkje nemen achter de schermen. We kregen te zien hoe het was om aan de andere kant van het podium te staan.

De La Mar Theather Dreamgirls

De La Mar

We mochten een kijkje nemen bij de kostuums en zien welke spullen echt heel belangrijk zijn voor de musical.

Dreamgirls Musical Kostuums

Dreamgirls Musical Behind The Scenes

Natuurlijk mochten we ook een kijkje nemen bij de bij kap & grime ruimte. Het eerste wat ik dacht toen ik in de ruimte kwam waar ze het haar en de make-up deden was; WOW!! Overal waar ik keek zag ik pruiken.

Dreamgirls kap & grime 5

Dreamgirls Kap & Grime 1

De musical speelt zich af in de jaren 60 dus het haar is big and fabulous. Wat ik erg grappig vond waren de afro pruiken. Sommige waren van echt haar. Erg interessant om te zien hoe dat er als pruik uitziet.

Dreamgirls Kap & Grime 2Dreamgirls Kap & Grime 6

De spelers hebben tijdens de voorstelling 9 verschillende pruiken op en dat moet in razend tempo worden omgewisseld. Er zijn pruiken de echt worden gestyled met wat water en haarproducten en sommige worden zelfs gekruld met een krultang.

Dreamgirls Kap & Grime 3

Dreamgirls Kap & Grime 4

Nadat we deze ruimte hadden bekeken was het tijd om de dames te interviewen!

Berget, Carolina en Aicha

Het is grappig want ze zijn precies zo als ik had verwacht. Leuk en spontaan! Hieronder kun je het fragment horen van het interview.

https://soundcloud.com/curly-hair-talk/interview-met-berget-carolina-en-aicha-van-de-musical-dreamgirls

Na het leuke interview met de dames was het tijd om een hapje te gaan eten in de diner foyer.

Diner De La Mar

Na het eten was het eindelijk tijd voor de musical. Ik ben een liefhebber van musicals en heb er ook een aantal gezien. Deze musical was erg vernieuwend en verfrissend. Dreamgirls is een heel leuk verhaal en de muziek vind ik zelf heel geweldig! Berget, Carolina en Aicha hebben prachtige stemmen en ik heb meerdere keren een kippenvel moment gehad zo mooi en ontroerend waren sommige scenes. De musical zit vol herkenbare songs! De meeste liedjes worden in het Nederlands gezongen en dat klinkt erg mooi.

Dreamgirls Musical 4

Dreamgirls Musical 5

Op de onderstaande foto zingt Berget Lewis – And i’m telling you! Kippenvel!

Berget Lewis Dreamgirls

Het slotlied van de musical. One Night Only!

Dreamgirls Musical 3

Dreamgirls Musical 6

Na de show kregen de spelers een staande ovatie en was het tijd voor een foto momentje!

Dreamgirls Musical Cast

Fotomoment dreamgirls curlyhairtalk

Als je nog een idee zoekt voor een leuk avond uit in Amsterdam, dan kan ik je deze musical zeker aanraden. Dreamgirls de musical is tot juli te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Je kunt je kaartje bestellen via www.dreamgirlsdemusical.nl.

Deze blogpost is gesponsord door Dreamgirls

 

Scroll To Top