Now Reading
Dit Zwarte Zaadje Is De Nieuwe Beauty Hype

Dit Zwarte Zaadje Is De Nieuwe Beauty Hype

Het is één van de best bewaarde beauty geheimen van vrouwen in het midden oosten. Het zorgt voor een mooie huid, een volle bos haar en is dan ook het hoofd ingrediënt in veel populaire haargroeimiddelen. Black seed oil is een prachtig bewaard geheim en heeft talloze voordelen voor huid, haar en lichaam.

Natuurlijke oliën zijn ontzettend populair als een snelle beauty fix. We zijn welbekend met de goede eigenschappen van kokosolie, arganolie en jojoba voor huid en haar. Maar er is een nieuwe olie op de radar: black seed oil oftewel zwarte komijn olie. De laatste jaren wint deze olie steeds meer terrein in de beauty scène.

Stralende teint

Black seed olie is rijk aan onverzadigde vetzuren zoals linolzuur en linoleenzuur. Ook bevat het veel pro-vitamine A. Dit maakt de olie fantastisch als anti aging middel en zorgt het voor een egale teint. Ook is de olie door zijn anti bacteriële werking een goede verzorging bij huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en eczeem.

Geneeskrachtig

Deze wonderolie bevat vitamine B, C, E, en K. Ook bevat het mineralen en spoorelementen, waaronder magnesium, calcium, mangaan, ijzer, kalium, koper, selenium, zink en sodium. Het zit dus bomvol goede stoffen.
Er zijn de afgelopen 50 jaar veel geneeskundige werkingen aan Black Seed Oil toegekend. De olie bevordert de stofwisseling, versterkt het immuunsysteem en de spijsvertering. Het is nuttig bij de behandeling van diabetes en verlaagt de bloedsuikerspiegel.

Haargroei

Black seed oil speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van de haargroei. Het versterkt de haarzakjes, waardoor ook de haarwortels sterker worden. Het is dus niet zo gek dat de Kardashian klan een hele lijn heeft waarin deze olie de hoofdrol speelt. Ook Bouncecurl eigenaresse Merian is groot fan van black seed oil en de olie speelt dan ook een belangrijke rol in haar producten. De Bouncecurl hairgrowth vitamins zijn momenteel razend populair en de resultaten zijn dan ook verbazingwekkend te noemen.

Nieuwsgierig geworden? Black seed oil koop je bij veel midden oosterse winkels. Let op dat de olie koudgeperst is waardoor de vitamines en mineralen behouden blijven. Voor Een mooi stralend huidje en gezonde haargroei neem je 1 a 2 theelepels per dag. Je kunt de olie natuurlijk ook gebruiken als huidverzorging of mix hem met andere oliën in je hot oil treatment.

Scroll To Top