Now Reading
Sanne’s Healthy Hair Growth Challenge

Sanne’s Healthy Hair Growth Challenge

Na mijn Devacut, nu 3 maanden geleden, wist ik het; I love long hair. Ondanks dat ik ontzettend blij was met mijn nieuwe shape wist ik dat lange gezonde krullen mijn nieuwe doel zouden zijn.

Onlangs deelde ik op mijn Instagram @curlsandblondies mijn ‘3 month lenght check’. Mijn volgers zijn vaak verbaasd over hoe snel mijn haar groeit dus deel ik al mijn tips op Instagram. Natuurlijk wil ik jullie deze niet ontnemen dus geef ik ook jullie mijn belangrijkste tips en tricks om je haargroei te stimuleren.

Black seed oil

Ik ben begonnen met het slikken van 1 eetlepel blackseed oil na het zien van de verbazingwekkende resultaten van Bouncecurl hairgrowth vitamins. Blackseed oil, ook wel zwart komijnzaad olie genoemd, is een van de belangrijkste ingrediënten in deze vitamines. Dus waarom niet in de meest pure vorm? Blackseed oil heeft tal van goede eigenschappen voor zowel het lichaam als het haar zoals je hier kunt lezen.

Biotine

Biotine zorgt voor behoud van een gezonde huid, haar en nagels. Deze vitamine zorgt ook voor de groei en het herstel van je haar. Bij een gezond dieet krijg je over het algemeen genoeg biotine binnen. Avocado’s, bananen, eieren, noten en bonen bevatten veel biotine. Ik zorg dat ik veel lekkers eet met een hoog gehalte aan biotine. Op de dagen dat dit niet helemaal lukt slik ik 5000 mcg biotine in capsule vorm. Er is nog steeds veel discussie of biotine het haar ook sneller doet groeien. Dit is echter nooit wetenschappelijk bewezen, maar het nemen van supplementen kan zeker geen kwaad.

Massage

Ik doe dagelijks hoofdhuidmassages. Hoofdmassages stimuleren de bloedsomloop waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de haarfollikels worden toegevoerd. Dit proces stimuleert de haargroei. Ik vind het heerlijk om een olie te gebruiken om zo ook mijn hoofdhuid te verwennen. Ik gebruik vaak een mix van jojoba, blackseed met een aantal druppeltjes lavendel essentiële olie. De mix bewaar ik gewoon in een flesje en blijft zeker een aantal weken goed.

Toen ik begon aan deze ‘Healthy Hair Growth’ uitdaging begon had ik niet durven dromen dat mijn haar zo snel zou groeien. Naast deze tips heeft het me 3 flessen conditioner, 30 deep condition sessies, 3 protein treatments en veel geduld gekost. Maar het was het meer dat waard! Benieuwd naar hoe mijn haar groeit? Neem eens een kijkje op mijn Instagram @curlsandblondies voor meer tips and tricks.

 

Scroll To Top