Now Reading
Dit Zijn De Belangrijkste Vitamines Voor Je Haar

Dit Zijn De Belangrijkste Vitamines Voor Je Haar

Haargroei tabletten zijn erg populair. Iedereen hoopt op een wondermiddel waardoor je haar sneller gaat groeien en haaruitval stopt. Wat zijn nou echt de belangrijke vitamines die bijdragen aan gezond haar.

Vitamines haargroei

Vitamine C

We weten dat vitamine C belangrijk is voor je immuunsysteem en als anti-oxidant in je lichaam. Het zit ook in veel haarproducten en dat is niet zonder reden. Vitamine C heeft een grote invloed op de kwaliteit van je haar. Het voorkomt haaruitval en vergrijzing van het haar. Daarnaast helpt het bij het behoud van de kleur en verbetert het de bloedcirculatie van de hoofdhuid.

Vitamine B

Er zijn verschillende B vitamines en ze hebben allemaal een andere taak. Als je een tekort hebt aan vitamine B voel je je meestal zwak en moe. Ook aan je haar merk je het, want je haar groeit bij een tekort aan vitamine B langzamer dan normaal. Vitamine B voorkomt haaruitval en stimuleert nieuwe haargroei. Ook zorgt Vitamine B ervoor dat je haar een gezonde glans krijgt. Vitamine B12 is de belangrijkste vitamine, maar Biotine en Niacine zorgen ook voor gezond haar. Deze laatste twee vitamines vind je vaak in haargroei tabletten.

Vitamine E

Vitamine E is een vitamine waar weinig aandacht aan wordt besteed. Het wordt wel veel gebruikt in beautyproducten. Vitamine E helpt tegen haaruitval en bij het verbeteren van de conditie van je haar. Bij het regelmatig innemen van deze vitamine kun je binnen enkele weken al verbetering van je haar zien.

Vitamine D

Vitamine D stimuleert de groei van gezonde haarzakjes. Om genoeg vitamine D binnen te krijgen is het belangrijk dat je regelmatig naar buiten gaat om natuurlijk daglicht op te vangen. Er zijn ook vitamine D tabletten, maar deze zijn niet te vergelijken met de vitamine D die je lichaam zelf aanmaakt.

Scroll To Top