Now Reading
Dit Moet Je Weten Om Je Haartype Te Kunnen bepalen

Dit Moet Je Weten Om Je Haartype Te Kunnen bepalen

 

Er zijn verschillende factoren die je haartype bepalen. Je genen spelen daarbij een grote rol. Ben je benieuwd wat je haartype is? Lees hier welke dingen je moet weten om je haartype te kunnen bepalen. 

Haartextuur & Dichtheid

Haartextuur, dichtheid ook wel bekend als de dikte van een individuele haarstreng bepalen of je fijn, grof of medium haar hebt. Je kan ook meer dan één type hebben. Een veelvoorkomende fout die wij maken is dat als we iemand met een grote bos haar zien, we direct denken dat die persoon ook dik haar heeft. Niks is minder waar! Haartextuur heeft niks te maken met hoe dik of dun je haar is. Het heeft te maken met de diameter van elke individuele haarstreng.

Om te bepalen wat de dichtheid van jouw haar is, kun je een haarstreng in het licht houden. Als de haarstreng moeilijk te zien is, heb je fijn haar. Fijn haar is dunner dan garen, grof haar is even dik als garen en medium haar zit ertussenin. Lees hier wat de kenmerken zijn van elke haartextuur.

Porositeit

Porositeit is de term die gebruikt wordt in de wetenschap van haarverzorging om te beschrijven hoe goed je haar vocht kan absorberen en vasthouden. Hoe poreus jouw haar is, is genetisch bepaald maar het kan ook worden beïnvloed door externe factoren zoals: het gebruiken van harde ingrediënten in haarproducten, hitte apparaten of het kleuren van je haar.

Het is goed om te weten hoe poreus jouw haar is. Dit helpt bij het kiezen van de juiste haarproducten en het kan je helpen bij het goed gehydrateerd, sterk en glanzend houden van je haar. Je kunt eenvoudig testen hoe poreus je haar is. Neem een ​​paar strengen haar uit je kam of borstel en doe ze in een kom met water. Laat ze 2-4 minuten in de kom. Als je haar drijft heb je een lage porositeit als het zinkt heb je een hoge porositeit. Doe deze test wel met schoon haar. Lees hier wat de kenmerken zijn van low, medium en high porosity. 

Krulpatroon

Om instaat te zijn je haar goed te verzorgen en de juiste producten te kunnen kopen, is het belangrijk om te weten wat je krultype is. Haartextuur en porositeit zijn makkelijk te testen, maar het bepalen van je krulpatroon is helaas niet zo eenvoudig. Je krulpatroon kan veranderen door bijvoorbeeld: hormonen, chemische producten en beschadiging. Lees hier een aantal factoren die je krulpatroon kunnen veranderen. Als je twijfelt tussen twee verschillende krulpatronen is dit niet erg. Veel mensen hebben meer dan één krulpatroon.

KrulType 2

Mensen met krultype 2 denken vaak dat ze steil haar hebben, totdat ze andere producten gaan gebruiken. Krultype 2 heeft grote losse “s” golven. Het haar valt meestal dicht langs het gezicht.

KrulType 3

Krultype 3 heeft in tegenstelling tot krultype 2 een duidelijke krulpatroon. Dit krultype is met een föhn wel makkelijk te manipuleren naar steil haar. Krultype 3 varieert van “s” krullen tot kurkentrekker krullen.

KrulType 4

Krultype 4 heeft strakke en dichte krullen die niet altijd goed zijn te zien. Ze hebben meestal een strakke “s” of “z” patroon. Krultype 4 is zeer kwetsbaar voor haarbreuk.

Zie hier nog meer voorbeelden van verschillende krultypes.

Zie hier welke methode past bij jouw krultype.

Zie hier de populairste curl definers voor jouw krultype.

Scroll To Top