Now Reading
De Perfecte Wenkbrauwen

De Perfecte Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Ze vormen de omlijsting van je ogen en het brengt je gezichtskenmerken in balans. Er zijn een aantal manieren om de perfecte wenkbrauwen te krijgen en te behouden.

Cara Delevingne Wenkbrauwen

1. Kies de juiste vorm 

– Rond gezicht:

Maak een vrij hoge boog in de wenkbrauw met een korter uiteinde. Een ronde vorm bij een rond gezicht is af te raden.

– Vierkant gezicht:

De hoek van deze gebogen wenkbrauw ligt naar buiten. De lijn gaat 2/3 op en 1/3 neer. Je compenseert de hoek t.o.v. de kaaklijn. Een ronde vorm bij een vierkant gezicht is af te raden.

– Lang gezicht:

Het hoogste punt maak je rechter, zodat je een plat effect creëert. Door deze vorm lijkt het gezicht korter. Een hoge boog bij een lang gezicht is af te raden.

– Driehoekig/ hartvormig gezicht:

Kies een zachte ronde lijn om het hoekige te compenseren. De hoek moet dan vrij in het midden liggen. Zo maak je het gezicht optisch smaller. Een platte wenkbrauw bij een driehoekig gezicht is af te raden.

– Ovaal gezicht:

De ideaal gezichtsvorm is ovaal. Deze vorm is bij iedere mode het makkelijkste aan te passen.

Wenkbrauw vormen

2. Haal niet te veel weg

We willen allemaal de perfecte wenkbrauwen en het kan voorkomen dat we daardoor te veel weghalen. Als je wilt dat je wenkbrauwen vol blijven kun je het beste zo weinig mogelijk epileren. Gooi die vergrotende spiegel weg, want daardoor gaat het vaak fout! Pluk alleen in de vorm die je graag wilt en houdt daarbij rekening met de 3 basis punten.

Determining-the-shape

3. Waxen, epileren of de touwtjes techniek

Epileren is makkelijk en je kunt het zelf vanuit huis doen. Het nadeel van epileren is dat als je te veel weghaalt, je wenkbrauwen heel langzaam of helemaal niet terug groeien. De touwtjes techniek is snel en het verwijderd de haartjes heel precies. Je wenkbrauwen worden hierdoor strakker. Het nadeel van de threading techniek is hetzelfde als epileren. Het is dan ook raadzaam om dit door een professional te laten doen. Waxen is de meest effectieve methode om je wenkbrauwen snel in vorm te krijgen. Met deze methode krijg je een strakke finish en de haartjes groeien minder snel terug. Het nadeel van waxen is dat het erg rood kan worden als je een gevoelige huid hebt.

wenkbrauwen epileren

4. Laat je wenkbrauwen groeien

Heb je weinig wenkbrauwen door het epileren? Er is een mogelijkheid om weer volle wenkbrauwen te laten groeien met castor olie. Masseer je wenkbrauwen elke dag voor het slapen gaan met een beetje castor olie en ze groeien snel weer terug. Dit werkt ook voor je wimpers!

castor olie wenkbrauwen

5. Hairstrokes

Dit is een methode die erg is verbeterd door de jaren heen. Vroeger zag je mensen met getatoeëerde wenkbrauwen en dan was het gewoon 1 rechte lijn. Tegenwoordig is er een hairstroke methode met schaduw effect. Met de hairstoke techniek wordt er met een mesje en inkt 1 voor 1 haartjes getatoeëerd. De hairstrokes blijven 24 maanden mooi en daarna moet je terug komen voor een touch-up. Het is dus niet blijvend zoals een tatoeage.

hairstrokes

6. Bijtekenen met potlood, poeder, of een pomade

Met een goede potlood, poeder of eyebrow pomade kun je zelf vollere wenkbrauwen of een mooie vorm creëren. Het enige wat je nodig hebt zijn wat skills om je wenkbrauw er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Zie hieronder een filmpje met een opmerkelijke wenkbrauw transformatie!

Hoe creëer jij de perfecte wenkbrauwen? 

Scroll To Top