Now Reading
De Oplossing Voor Vervelende Winter Haarproblemen

De Oplossing Voor Vervelende Winter Haarproblemen

Winter verzorging krullen

De winter is een tijd van comfortabele truien, warme chocolademelk, kou en helaas ook droog haar. Het koude weer is niet altijd aardig voor onze lokken en daarom is een winter haar routine een must. Lees hier de oplossing voor meerdere winter haarproblemen. 

Droog haar

Tijdens de winter wordt je haar minder blootgesteld aan vocht wat kan leiden tot droge strengen en haarbreuk.

Oplossing: Vergeet je haar niet te hydrateren met je favoriete leave-in en water spritz. Om ervoor te zorgen dat je haar niet droog wordt gedurende de dag, kun je een olie gebruiken om het vocht te verzegelen/sealen. Als je regelmatig shampoo gebruikt, vergeet dan niet eerst een pre poo te doen. Zo bescherm je je haar tegen uitdroging.

Jeukende hoofdhuid en roos

Een droge hoofdhuid leidt tot een jeukende hoofdhuid. En een jeukende hoofdhuid gaat meestal gepaard met roos.

Oplossing: Voorkom of herstel een droge hoofdhuid met tea tree olie. Tea Tree olie heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Hierdoor beschermt het je hoofdhuid tegen infectie en de bacteriën die de overproductie van huidcellen veroorzaakt. Je kunt je hoofdhuid ook met appelazijn spoelen. Dit verlicht jeuk en herstelt de ph waarde van je hoofdhuid.

Gespleten haarpunten

Uitgedroogd haar krijgt vaak gerafelde haarstrengen en gespleten haarpunten. Je haar problemen kunnen zelfs nog erger worden als je veel hitte styling tools gebruikt.

Oplossing: Alles wat je nodig hebt is een goede, voedende behandeling om je haar te beschermen tegen de dagelijkse manipulatie en natuurlijk het winterweer. Een goede trim is altijd een geweldige oplossing voor gespleten haarpunten. Voorkomen is beter dan genezen dus je kunt het beste een goede serum gebruiken voordat je met hitte apparaten aan de slag gaat.

Statisch haar

Statische haar is te wijten aan het gebrek aan vocht.

Oplossing: Droog haar is de grootste oorzaak van statisch haar. Gebruik een druppeltje avocado olie om je haar te moisturizen. Je borstel kan ook de oorzaak zijn. Borstelen veroorzaakt wrijving tussen je haar en de naalden waardoor er elektriciteit ontstaat. Een kam met wijd uitstaande tanden helpt om je haar minder statisch te maken.

Scroll To Top