Now Reading
De Makkelijkste DIY Maskers Voor Glanzend Haar

De Makkelijkste DIY Maskers Voor Glanzend Haar

glans maskers krullen

Kan je haar wel wat extra leven en glans gebruiken? Dit zijn de populairste en makkelijkste haarmaskers voor glanzend haar. 

Haarmasker van Avocado
Gebruik hiervoor een rijpe avocado en haal de pit eruit. Haal de vrucht eruit en doe dit in een schaaltje. Prak deze goed fijn, zodat het een stevig mengsel wordt. Je kunt er ook voor kiezen om het in de blender te gooien, dit is makkelijker. Verdeel het daarna over je haar en masseer het er goed in. Laat het ongeveer 30 minuten intrekken en was het er daarna goed uit.

Haarmasker van biologische mayonaise
Haal echte, biologische mayonaise en smeer dit rustig in je haar. Als je van jezelf vettig haar hebt, kun je het beste je hoofdhuid vermijden en het alleen in de punten smeren. Je hebt niet veel mayonaise nodig, doseer het op gevoel. Laat het minimaal 30 minuten zitten en spoel het er daarna goed uit. Wassen met conditioner is wel handig, want je wilt niet naar mayonaise ruiken.

Haarmasker van een rauw ei
Neem een rauw ei. Doe deze in een schaaltje en mix dit goed door elkaar. Verdeel dit over je haar en laat dit 30 minuten tot 1 uur intrekken. Föhn je haar niet tijdens het intrekken. Spoel het daarna uit je haar met koud water. Mocht je dit met heet water doen is de kans dat je het ei kookt en dit is lastiger uit je haar te krijgen. Was je haar daarna nog eens met conditioner.

Haarmasker van zonnebloemolie en azijn
Pak een schaaltje en doe hier een scheut azijn in, crèmespoeling en zonnebloemolie. Masseer dit in nat haar en laat dit daarna 30 minuten intrekken. Spoel het masker eruit en was je haar dan zoals gebruikelijk.

Haarmasker van Kokosolie
Je haar wassen met kokosolie ken je waarschijnlijk al, maar toch is het een belangrijk haarmasker om erbij te zetten. Masseer je haar met Kokosolie en laat dit minimaal 30 minuten in je haar zitten. Je kunt er ook voor kiezen om het langer te laten zitten voor een nog beter resultaat. Was het er daarna goed uit en laat geen resten achter. Hierdoor krijgt je haar een boost en groeit het ook nog eens sneller!

Iedereen heeft ander haar dus voor de één werkt het ene masker wel en voor de ander niet, het is dus even zoeken naar welk masker voor jou goed werkt en welke jij het fijnst vindt.

Welk masker is jouw favoriet?

Lees hier meer handige tips om je haar meer glans te geven.

Scroll To Top