Now Reading
Clarifying

Clarifying

Ongeveer 1x in de maand is het nodig om je haar met een clarifying shampoo te wassen, om je haar als het ware weer te vernieuwen en zijn elasticiteit weer terug te geven.

Clarifying

Bepaalde producten die siliconen bevatten of olie producten zijn niet goed uitwasbaar met alleen water en vormen steeds weer een laag over je haar. Om de siliconen uit je haar te wassen heb je een SLS shampoo nodig (Ingrediënt :Sodium Laureth Sulfate, erg agressief ingrediënt wat voornamelijk wordt gebruikt om garage vloeren mee schoon te maken maar helaas in veel shampoos zit) of je kunt appel cider vinegar gebruiken. Alleen met de appel cider azijn of een sulfaat shampoo, kun je de siliconen uit je haar wassen en er voor zorgen dat je haar echt schoon is en dus meer vocht krijgt. Je haarproducten werken dan ook weer beter. Omdat een sulfaat shampoo erg hard is, is het noodzakelijk om je haar daarna te wassen met een zachte conditioner.

Hieronder vind je een lijst met water oplosbare en niet water oplosbare siliconen.

Water oplosbare siliconen

-Dimethicone Copolyol

-Lauryl Methicone Copolyol

Niet water oplosbaar

Trimethylsilylamodimetheicone

-Dimethicone

-Phenyl Trimethicone

-Cetearyl Methicone

-Dimethiconol

-Amodimethicon

-Stearyl Dimethicone

-Cyclomethicone

-Cetyl Dimethicone

-Cyclopentasiloxane

-Behenoxy Dimethicone

-Stearoxy Dimethicone

Als je haar erg droog is of als je styling producten niet meer werken weet je dat het tijd is om je haar eens te wassen met een claryfying shampoo. Ook mensen met een vette hoodfhuid en vet haar moeten regelmatig een clarifying shampoo gebruiken om mooi en gezond haar te behouden.

Wil je weten wat siliconen en sulfaten nou precies met je haar doen? Lees het hier

View Comment (1)
  • Volgens mij is dit precies waar mijn haar aan toe is! 🙂
    Wat raad je aan als goede “claryfying shampoo?

Scroll To Top