Now Reading
Beschermende Haarstijlen

Beschermende Haarstijlen

Beschermende haarstijlen zijn bijna een must voor ons die in dit koude kikkerlandje wonen. Regen, kou en de gure wind kunnen ons haar beschadigen. Protective haarstijlen, zijn stijlen die je haarpunten beschermen. De voordelen van protective haarstijlen zijn; je haar blijft langer gehydrateerd, je punten zijn beschermd dus ze breken en splijten minder snel, je haar raakt minder snel in de klit.

De knot

Een high bun, low bun, messy bun, side bun, bun met twists enz. Er zijn meer variaties dan je denkt. De knot is een makkelijke en effectieve manier om je haar te beschermen.

Knot

 

Vlechten

Of het nou 1 vlecht is, meerdere vlechten of vlechten met nephaar. De variaties zijn oneindig. Je kunt kiezen voor de snelle french braid of voor kleine vlechten die je makkelijk een paar weken in kunt houden.

Vlecht

 

Twists

Twists zijn 2 plukken haar die om elkaar heen zijn gedraaid. Het lijkt op de vlecht maar je gebruikt 2 plukken haar in plaats van 3. Twists kun je met je eigen haar doen of met nephaar. Er zijn verschillende kapsels die je met twists kunt doen. Op dit moment zijn de marley twists ook wel havana twists genoemd, erg populair.

Twists

 

Head wraps

De headwrap is leuk om als accessoire te gebruiken of om je haar echt te beschermen. Je kunt de hair wrap/scarf op veel verschillende manieren gebruiken.

Scarf

Behalve de bovenstaande opties zijn er natuurlijk nog meer beschermende haarstijlen. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog kiezen voor bantu knots, weaves en wigs.

 

Scroll To Top