Now Reading
Arganolie

Arganolie

Arganolie ook wel vloeibaar Marokkaans goud genoemd, is tegenwoordig erg populair en elk merk wilt deze olie in hun haarproducten. Arganolie is een van de duurste oliën voor ons haar, maar het is elke cent waard.

arganolie

Arganolie wordt gewonnen uit de pitten van de arganboom afkomstig uit Marokko. De vruchten van de arganboom zijn groen en zijn te vergelijken met olijven. Het verschil met de olijf is dat de arganvruchten groter en ronder zijn. Zodra de vrucht rijp is wordt hij geel.

Wat zijn de eigenschappen van arganolie?

Haar: Arganolie bevat de hoogste hoeveelheid vitamine E dan welke andere olie. Vitamine E helpt beschadigd haar te herstellen en voorkomt droog en pluizig haar. Het hoge gehalte aan omega 3 vetzuren zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd blijft.

Hoofdhuid: Als je last hebt van een droge hoofdhuid, breng dan wat arganolie aan op je hoofhuid en masseer het goed in.  Je kunt het als pre poo gebruiken maar je kan het ook aanbrengen nadat je je haar hebt gewassen.

Gezicht: Het lijkt misschien eng om pure olie op je gezicht te doen maar arganolie kun je net als kokos – en jojobaolie goed gebruiken om je gezicht te reinigen.

Lichaam: Je kunt arganolie als huidolie gebruiken. Breng het na het douchen aan voor een zachte en gehydrateerde huid.

Handen: Arganolie is een goede olie om te gebruiken op je handen en nagelriemen.

 

Scroll To Top