Now Reading
8 Tips Voor Kinderen Met Krullend En Kroeshaar

8 Tips Voor Kinderen Met Krullend En Kroeshaar

Kun je het je nog herinneren hoe je moeder vroeger je haar uitkamde? Sommige van ons hebben er werkelijk trauma’s aan overgehouden. Of heb je het nooit zelf meegemaakt, maar is het wel altijd een uitdaging om het krullend of kroeshaar van je kind te kammen? Hoe zorg je ervoor dat het uitkammen geen ramp wordt en hoe blijft het zacht zonder klitten? Deze 8 tips helpen je op weg!

curlykids

1. Als je het haar van je kindje wilt uitkammen, zorg er dan altijd voor dat het haar nat is en dat er conditioner in zit. Droog kammen gaat niet werken en is ook slecht voor het haar van je kind. Gebruik een kam met wijd uitstaande tanden.

2. Zorg ervoor dat het haar van je kind altijd voldoende gehydrateerd is. Als dat het geval is, wordt uitkammen makkelijker. Gebruik daarom een goede leave in condtioner voor het haar van je kind. Krullend en kroeshaar heeft altijd een leave in conditioner nodig als basis product, om uitdrogen te voorkomen.

3. Doe het haar van je kindje voor het slapen gaan in 4 of 6 vlechten. Zo hoef je de volgende ochtend alleen de vlechten eruit te halen en het zit weer perfect. Slapen met los haar zorgt ervoor dat het haar weer helemaal in de klit gaat.

4. Laat twists of vlechten er niet te lang inzitten. Het is makkelijk, maar het uitkammen wordt geen pretje als de vlechten of twists er te lang in hebben gezeten.

5. Was het haar niet elke dag. Krullend en kroeshaar is van nature erg droog en wordt alleen maar droger door het elke dag te wassen.

6. Gebruik conditioner in plaats van shampoo. Shampoo droogt het haar uit en maakt het moeilijk doorkambaar. 1x in de maand kun je een shampoo gebruiken, maar de overige keren is een conditioner het beste voor krullend en kroeshaar.

7. Gebruik goede producten voor het haar van je kind. Je hebt speciale producten die geschikt zijn voor kinderen met krullend en kroeshaar. Het is niet noodzakelijk om alleen producten te gebruiken voor kinderen, maar het is fijner voor je kind als bijvoorbeeld de shampoo of conditioner niet prikt in de ogen.

8. Maak het leuk! Of je nou steil of krullend haar hebt, niemand vindt uitkammen leuk. Kinderen horen alles! Als ze horen dat mama het vreselijk vindt om het haar te kammen en te wassen, gaan zij dat ook vinden. In plaats van negatief spreken, leer ze hoe ze voor hun prachtige haar moeten zorgen.

View Comments (13)
 • Ik heb een vraagje. Ik ben sinds kort op deze site gekomen en heb al wat nodige stappen genomen. Gebruik alleen nog maar conditioner, laatst een deep-conditioner gebruikt (er viel niks uit te spoelen, haar haar had alles opgezogen!), oud shirt om haar te drogen, leave-in conditioner van mixed chicks, en uitkammen met grove kam. En ik vlecht haar haar als ze gaan slapen in vier vlechten.
  Toch heb ik het probleem dat het de volgende dag niet mooi zit en er toch pluis is, is de enige oplossing dan toch om elke ochtend haar haar met leave-in conditioner per vlecht uit te kammen (kost me echt een half uur)?
  Hoe kan ik haar puntjes sealen? (ik heb nog een beetje tonka vet (tonka met vaseline uit suriname) is dat goed? Wat liever?
  En wat is precies het verschil tussen een leave-in en een styling (zag het een paar keer ergens staan)? Ik laat haar haar eigenlijk altijd los of met een klemmetje half vast na het uitkammen….

  Alvast bedankt!

  • Hi Ebru,

   Goed bezig! Je kunt je haar sealen met de vet die je hebt maar ook met jojoba olie of castor olie. Door het sealen blijft de moisturizer in je haar. Het verschil tussen de leave in en styler is, dat de leave in je haar echt hydrateert. Een styler is meer om een kapsel te creëren. Heb je al geprobeerd om je haar elke ochtend een klein beetje nat te maken. Zo activeer je de leave in conditioner weer.

  • Ik heb puur kroeshaar. Het heeft een normale lange lengte super mooi. Ik wil curly voor mijn haren zetten. Vraag: welke goede curcly producten kan ik gebruiken?

 • Ooh ja, nog een vraagje, mijn dochter heeft dus haartype 3b… is een een goede kapper in Amsterdam voor haar die je aanraadt?
  Ik had ook dat amerikaanse boek gekocht, daarin staat dat gel echt heel goed is voor krullen, omdat het ook beschermt… Welke gel zou dat dan moeten zijn? En doe je dat dan na de leave-in conditioner in?

  • Omdat je bezig bent met de curly girl methode, kan ik je de gel van ecostyler aanbevelen. De gel droogt je haar niet uit en laat geen witte vlokken achter. De gel breng je aan na de leave in conditioner. Ik ken helaas geen goede kapper die ik je kan aanbevelen. Ik ben zelf ook nog onderzoek aan het doen welke kappers goed zijn.

 • ik heb haartype 4a/4b/4c.. als het nat is heleeee erge krullen ik stijl het echt vaaak bijna elke dag! mn haar is niet echt lang ofzo.. maar ik moet stoppen met stijlen!! is zo slecht.. HELP! wat moet ik doen? hoe moet ik me haar doen als t krult/kroest..

  • Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt twists maken en die er de volgende dag uithalen. Zo krijg je een wat lossere krul. Als je op youtube “twist out” intoetst zie je heel veel filmpjes hoe je dat kunt doen. Je kunt ook gewoon een een leave in conditioner in je haar doen en misschien wat gel. Zo krijg je wat gedefinieerde krullen. Ze noemen dat een wash& go. Misschien heb je hier iets aan?http://www.curlyhairtalk.nl/welke-methode-past-bij-jouw-krultype/

 • Heeyy, ik heb haartype 4a . Ik gebruik nu vet voor mijn haar, maar na een tijdje gaat het stinken en het ziet er erg vet uit ook al gebruik ik maar een beetje. Als ik wakker wordt zit mijn haar vol met klitten en het is vaak ook heel erg droog, vet maakt het niet echt gemakkelijker om uit te kammen. Ook heb ik een kam voor mijn haar met tandjes die dicht tegen elkaar aanzitten.

  Weet u misschien wat voor producten ik voor mijn haar kan gebruiken en welke kam ik kan gebruiken?

  Alvast bedankt!

  • Hoi Selena,

   Vet is niet echt een goed product om te gebruiken als voeding voor je haar. Je kunt beter een leave in conditioner gebruiken. Een leave in zorgt ervoor dat je haar moisture krijgt en lekker zacht blijft. Om de moisture in je haar te houden kun je een olie of je vet gebruiken om te sealen. Een kam met tanden die dicht op elkaar staan is echt slecht voor ons haar. Kies liever voor een kam met wijd uitstaande tanden of een Denman brush. Om klitten te voorkomen kun je je je haar ’s avonds ook twisten of een paar grote vlechten maken.

 • Hoi Nadine,

  Mijn dochter van 1,5jaar heeft een mooi bos krullen. Alleen groeit het niet zo snel. 🙁 zijn er producten die ik kan gebruiken om de haar groei te stimuleren? of de manier van kapsels dragen?

  Thanks,

  Groetjes!

 • Mijn partner heeft dik haar en nou is het probleem dat zijn haar aaneen geklit zit..hoe krijg ik die eruit?? Heb van alles geprobeerd. Groetjes Angela

Scroll To Top