Now Reading
7 Tips Om Droog Haar Te Voorkomen

7 Tips Om Droog Haar Te Voorkomen

Wij krullenbollen hebben altijd last van droog haar en het kost ons heel wat moeite om het goed gehydrateerd te houden. Bij mensen met krullend haar staat de cuticula (beschermlaagje van het haar) open, dat zorgt ervoor dat moisture er heel snel uit gaat en dat het er moeilijk in komt. Het is dus een hele uitdaging om je haar gehydrateerd te houden en soms lijkt het alsof je haar maar droog blijft. Hier lees je een aantal tips die kunnen helpen bij het voorkomen van droog haar.

Blonde krullen

Water

Ons haar heeft water nodig. Water is de nummer 1 moisturizer voor ons haar. De ene persoon kan makkelijk een week zonder het nat maken van het haar zonder dat het droog aanvoelt, maar er zijn mensen die hun haar om de dag nat moeten maken om het gehydrateerd te houden. Je haar nat maken is anders dan het wassen. Kijk hoe je haar reageert op het vaker nat spritzen van je haar. Bij sommige mensen gaat er een wereld van verschil open.

Shampoo

Krullend haar ziet er vaak mooier uit als het niet te vaak wordt gewassen met shampoo. Je haar heeft ook niet altijd shampoo nodig om schoon te zijn. In plaats van shampoo kun je een cleansing conditioner gebruiken. Zo voorkom je dat je haar zijn natuurlijke oliën verliest en daardoor droog en pluizig wordt.

Conditioner

Conditioner is they key to beautiful curls! Jij zelf kent je haar het beste. Als je haar droog aanvoelt wacht dan niet met het aanbrengen van wat extra leave in conditioner of een deep conditioner. Er zijn geen regels voor hoe vaak je een conditioner moet/mag gebruiken.

Lagen

De leave in conditoner is de basis voor hydratatie van ons haar. Als je haar erg droog is kan het helpen op meerdere lagen aan te brengen. Je kunt na je leave in conditioner een dikkere crème aanbrengen en je haar daarna sealen met een olie. Zie De LOC En LCO Methode

Sealen

Wat heb je aan een moisturizer als het er binnen no time weer uitvliegt omdat de cuticula bij krullend haar openstaat?! Sealen is belangrijk om de moisture in je haar te houden. Je hoeft niet per se zware olieen te gebruiken. Jojoba olie en Avocado olie zijn licht en ze voelen niet heel vettig aan. Pure aloë vera is ook een goede sealer die je haar niet verzwaard.

Hitte

De föhn lijkt onschuldig maar je haar kan er ontzettend droog van worden. Als je erg last hebt van droog haar, probeer dan je haar aan de lucht te laten drogen. Als je haar lang nat blijft kun je ook een microvezel handdoek of een katoenen t-shirt gebruiken om het water er uit te knijpen.

Satijn

Bescherm je haar tijdens het slapen met een satijnen sjaal of kussenslooop. Katoen zuigt de moisture uit je haar en je haar schuurt snachts continu over je kussen. Satijn helpt bij het behouden van gehydrateerd haar en je haar wordt ook niet pluizig.

 

View Comments (7)
  • Wat een leuke site! Ik heb type 2c krullen het word snel heel pluizig vooral als ik naar school moet fietsen (ik moet ong. 13 km) als ik dan op school aankom zit het alle kanten op en is het alleen maar pluis wat kan ik hier aan doen?

    • Kinky Curly Knot Today, SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie en Mixed Chicks zijn mijn favoriete leave ins. Een goede leave in conditioner is op waterbasis en bevat niet te veel troep ingrediënten.

  • Hallo, Fijne site met goeie tips en herkenbaar. Ook ik heb krullend haar die momenteel nog droger is als voorheen. Van de week heb ik lijnzaad leave inn gemaakt met extra werkstoffen o.a. Dpanthnol en glycerine, nu 3 dagen (met af en toe extra diy lijnzaad) nog steeds mooi

  • Ik dacht dat ik de enigste was die bijna nooit shampoo gebruikt. ik gebruik wel altijd Conditioner. Wanneer ik shampoo gebruik dan voelt mijn haar 2 dagen aan als touw !

Scroll To Top