Now Reading
7 Natuurlijke Remedies Tegen Een Jeukende En Geïrriteerde Hoofdhuid

7 Natuurlijke Remedies Tegen Een Jeukende En Geïrriteerde Hoofdhuid

We hebben allemaal wel eens last van een jeukende hoofdhuid. De ene heeft het af en toe en de andere heeft er echt veel last van. Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke middelen die helpen bij een geïrriteerde en jeukende hoofdhuid.

itchyscalp

Waardoor kun je last krijgen van een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid? 

– Roos

– Een droge hoofdhuid

– Product build up

– Een allergische reactie

– Psoriasis

– Een blootgestelde hoofdhuid

 

Wat kun je er tegen doen?

1. Aloe vera

Deze wonder plant werkt verzachtend en heeft een antibacteriële werking.

2. Apple Cider Azijn (ACV)

Een goedkope en effectieve manier om een jeukende hoofdhuid te verhelpen is appelazijn. Appelazijn helpt goed bij droog haar, een droge hoofdhuid en het heeft een antibacteriële werking. Meng een half kopje appelazijn met een half kopje water en giet het in een spuitflesje. Spritz je haar met het mengsel en masseer het in je hoofdhuid. Leg een handdoek om je hoofd en wacht ongeveer 15 minuten voor het wassen van je haar. Let op! Als je gekleurd haar hebt kan appelazijn anders werken en je haar juist droog maken.

3. Tea Tree Oil

Tea tree olie is een veelzijdig ingrediënt en het staat bekend om te helpen bij het verlichten van een droge, jeukende en schilferige hoofdhuid en om de antibacteriële werking. Je kunt de tea tree olie op verschillende manier gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld mengen in je shampoo of je kunt een paar druppels mengen met een olie en daarmee je hoofdhuid masseren.

4. Jojoba olie

Jojoba olie is een geweldige vocht inbrengende olie en helpt goed bij een droge hoofdhuid. Experts zeggen dat jojoba olie het dichtst bij die van onze eigen natuurlijke olie zit en daarom is het de perfecte olie om je hoofdhuid mee te masseren en een droge hoofhuid te voorkomen.

5. Baking Soda

Een van de makkelijkste oplossingen voor een jeukende hoofdhuid is een pasta met baking soda en water. Voor het beste resultaat wrijf je wat olijfolie op je hoofdhuid voordat je de baking soda en water toepast. Laat de pasta ongeveer 10-15 minuten zitten en spoel het daarna goed uit.

6. Avocado & Banaan

Avocado en banaan zijn zeer geschikt voor een jeukende hoofdhuid, maar het doet ook wonderen voor het moisturizen van je haar! Je droge hoofdhuid zal genieten van de voedende en hydraterende eigenschappen van avocado en banaan.  Pureer twee bananen en een avocado. Breng het aan op je hoofdhuid en haar en laat het 30 minuten zitten.

7. Lemon Juice

Een andere goedkope en gemakkelijke huis remedie voor een jeukende hoofdhuid is citroensap. Meng twee eetlepels verse citroensap en masseer het op je hoofdhuid. Kijk uit want citroensap kan je haar lichter maken.

 

Scroll To Top