Now Reading
7 Manieren Om Je Haar Natuurlijk Lichter Te Maken

7 Manieren Om Je Haar Natuurlijk Lichter Te Maken

In de zomer krijgen we lichter haar door de zon en dat willen de meeste van ons graag zo houden. Nu is het toevallig zomer en schijnt de zon, maar ook zonder zon is het mogelijk. Er zijn namelijk een aantal ingrediënten die je haar op natuurlijke wijze een paar tinten lichter kunnen maken zonder het te beschadigen.

 

Citroenen1. Citroen

Citroen is de populairste manier om haar natuurlijk op te lichten. Citroenzuur kan wanneer het warm wordt de cuticula openen en de kleur van je haar liften. Mix water met een citroen in een spuitflesje en spray dat in je haar. Zit daarna in de zon tot je haar droog is. Hoe langer de citroen in je haar blijft hoe lichter het wordt.

2. HoningHoning

Honing staat bekend om haar voedende eigenschappen voor huid en haar. We gebruiken het vaak in onze haarmaskers en conditioners. Honing bevat natuurlijke sporen van hydrogen peroxide die je haar heel subtiel lichter kunnen maken. Meng 2 eetlepels honing in een bakje water en verdeel dat over je haar. Laat het vervolgens 30 tot 60 minuten zitten.

kamille3. Kamille

Kamille is een oude en goed werkende manier om je haar lichter te maken. Zet een kan sterke kamille thee, laat het afkoelen en verdeel het over je haar. Doe dit dagelijks tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Om het proces te versnellen kun je je haar laten drogen in de zon.

4. Olijfolieolijfolie

Olijfolie is een geweldige moisturizer, maar je kunt het ook gebruiken als natuurlijke hair lightner. Doe wat olijfolie in je haar en ga een uurtje in de zon zitten. Was de olie daarna uit je haar. Je haar wordt niet alleen lichter, maar ook zacht en gehydrateerd.

Kaneel5. Kaneel

Kaneel is een van de veiligste ingrediënten om je haar lichter te maken. Je kunt het proces daarom zo vaak heralen als je wilt. Maak je haar nat en doe er wat conditioner in zodat de kaneel goed blijft zitten. Maak een pasta van kaneel en een kleine hoeveelheid water en verdeel dat over je haar. Je kunt het zo lang als je wilt in je haar laten zitten.

6. BierCorona

Licht gekleurde bier zoals Corona is ideaal voor het natuurlijk lichter maken van je haar. Doe wat bier in je haar en ga daarna in zon zitten. Spoel de bier na een uur uit en was het met een conditioner.

Rabarber7. Rabarber

Verse rabarber stengels geven een gelige kleur af. Dit kan je haar een lichtere kleur geven. Kook de rabarber in water en gebruik de afgekoelde vloeistof om je haar na het wassen mee te spoelen.

 

Scroll To Top