Now Reading
De Voordelen Van Appelazijn, Het Beauty Wondermiddel

De Voordelen Van Appelazijn, Het Beauty Wondermiddel

Appelcider azijn ook wel ACV genoemd wordt vaak gebruikt in de keuken, maar wist je dat het ook veel voordelen heeft voor je huid, haar en de algemene gezondheid van je lichaam? Het leuke is dat je de appelazijn gewoon in de supermarkt kunt kopen voor minder dan 2 euro.

Voordelen Van Appel Cider Azijn

 

Wat is appelazijn?

Appelazijn wordt zoals je wel zou verwachten gemaakt van appels. Deze worden geperst tot er sap ontstaat. Aan deze sap worden bacteriën en gist toegevoegd om een fermentatieproces te starten. De suikers worden eerst omgezet in alcohol en daarna wordt de alcohol omgezet in azijn. Appelazijn bevat vitamine C, E, A, B1, B2, B6 en vele mineralen waaronder ijzer, calcium en potassium.

Appelazijn voor je gezicht

Wist je dat appelazijn het grote beauty geheim is van Scarlett Johansson? Appelazijn is een geweldige toner/tonic voor je gezicht. Het heeft een anti-bacteriële werking en reguleert de PH waarde van je huid. Appelazijn is geschikt voor alle huidtypes, maar werkt erg goed bij mensen met een vette huid of mensen die last hebben van acne. Als je op het internet zoekt, kun je zien dat er mensen zijn die geen last meer hebben van acne, omdat ze dagelijks appelazijn gebruiken om hun gezicht te reinigen en te tonen.

Je mengt wat appelazijn met water en dept dat op je gezicht en hals. De geur is even zuur, maar dat trekt snel weg. Gebruik het bij voorkeur voor het slapen gaan na het reinigen van je gezicht. Zo kan het goed intrekken en wordt je s’ochtends wakker met een frisse en stralende huid!

Appelazijn helpt ook om ouderdomsvlekjes/pigmentvlekjes en littekens van bijvoorbeeld acne te verminderen. Dit werkt het beste door de appelazijn onverdund met een wattenstaafje op de plekjes aan te brengen.

Appelazijn voor je lichaam

Appelazijn doet wonderen voor je huid! Scheerbultjes, eczeem en een jeukende huid kan worden verminderd en/of worden genezen door het gebruik van appelazijn. Als je een bad hebt, kun je een paar bekertjes in het bad doen en 20 minuten badderen. Je zal merken dat je huid direct zacht aanvoelt. Appelazijn helpt ook bij het verminderen en genezen van schimmelinfecties. Voor voetschimmel maak je een voetenbadje met een paar druppels appelazijn.

Appelazijn

Appelazijn voor je haar

Wellicht heb je het al eens voorbij zien komen in mijn artikelen. Appelazijn is geweldig voor je haar! Als je geen shampoo wilt gebruiken dan is appelazijn een perfect alternatief. Het verwijderd namelijk build-up van je haar en je hoofdhuid zonder het te strippen. Appelazijn verminderd ook roos en geeft je haar een mooie glans.

Appelazijn om af te vallen

Appelazijn kan helpen bij het afvallen. Natuurlijk is het niet zo dat als je appelazijn drinkt je verder niks meer hoeft te doen, maar het kan een goed hulpmiddel zijn om overtollige kilo’s kwijt te raken. Appelazijn bevorderd de spijsvertering en versnelt je stofwisseling. Daarnaast geeft het energie en helpt het om je trek in tussendoortjes te verminderen. Drink dagelijks 2 a 3 glazen water met een paar eetlepels appelazijn om het gewenste resultaat te krijgen. Drink nooit meer dan 3 glazen want te veel kan een laxerende werking hebben.

Appelazijn voor je gezondheid

Sommige mensen drinken s’ochtends water met citroen om zo hun lever en nieren te ontgiften. Appelazijn doet hetzelfde en geeft je een frisse adem. Verschillende studies hebben aangetoond dat het drinken van appelazijn de bloedsuikerspiegel in balans houdt en daarom is het zeer goed voor mensen met diabetes. Naast deze voordelen helpt appelazijn bij; verkoudheid, keelpijn, allergieën, maagklachten, astmatische bronchitis, migraine, niersteentjes, ontstekingen en reumatische klachten. Genoeg redenen dus om appelazijn dagelijks te drinken. Er zijn verschillende soorten appelazijn te koop. Je kunt het bij Albert Heijn kopen, de tuinen, maar ook bij natuurwinkels. Zelf vind ik de appelazijn van het merk Bragg het beste werken.

Gebruik jij weleens appelazijn?

Scroll To Top