Now Reading
7 Haartips Voor De Zomer

7 Haartips Voor De Zomer

De temperaturen stijgen en dat betekent dat het tijd is om je routine om te gooien. De zomer is heerlijk, maar hoe bescherm je je lokken tegen zon, zee en chloorwater zodat ze niet uitdrogen? Lees hier 7 tips voor het beschermen van je haar.

Krullen beschermen tegen de zon

1. Moisture moisture moisture

In de zomer is moisture nog belangrijker dan in de winter. De warmte van de zon droogt je haar uit, vooral als je veel tijd doorbrengt op het strand of in zwembaden. Net zoals de warmte van warm water opent de warmte van de zon de haar cuticula waardoor vocht er heel snel uitgaat. Goede hydratatie begint bij een goede wekelijkse deep conditioner/masker en een goede leave-in conditioner.

2. Handig voor in je tas

Vul een spuitflesje met een gelijke hoeveelheid water en conditioner. Zo heb je altijd een back-up plan als je haar droog aanvoelt. Lees hier 3 DIY recepten voor een  hydraterende haar mist.

3. Bescherm je haar tegen chloor

Als je in de zee of in het zwembad zwemt, spoel je haar dan voor-en na het zwemmen met schoon water. Haar dat net gewassen is met schoon water neemt namelijk minder chloorwater op.

4. Uv bescherming 

Haar kan niet verbranden in de zon, maar het kan wel flink beschadigen als je je haar niet goed beschermt. Gebruik daarom haarproducten met uv protection. Zie hieronder een lijstje van ingrediënten die je haar beschermen tegen de zon. Als deze ingrediënten in je producten zitten kun je gerust in de zon zitten zonder dat je haar erg droog wordt of beschadigd.

– Oxybenzone

– Avobenzone

– Dibenzoyl methanes

– Benzophenones

– P-aminobenzoic acid (PABA) and derivatives

– Camphor derivatives

– Cinnamates (octyl methoxy cinnamate, ethylhexyl cinnamate)

– Salicylates

– Phenylbenzimidazole sulfonic acid

5. Skip de zware boters

In de winter is het vaak nodig om verschillende lagen van producten aan te brengen. In de zomer is er meer vocht in de atmosfeer. Als je te zware boters en oliën gebruikt gaat je haar er futloos en vettig uitzien en heb je elke keer de neiging het te wassen. Gebruik in plaats daarvan een lichte leave in die je haar goed hydrateert maar niet vettig maakt.

6. Draag een leuke hoed

Het is één van de beste manieren om je haar tegen de zon te beschermen. Wil je liever geen hoed? De turbans en de headwraps zijn erg leuk voor de zomer.

7. Drink genoeg water

Hydrateer je lichaam van binnen uit. Hierdoor wordt je haar een stuk minder snel droog!

Wat is jouw perfecte zomer tip?

View Comment (1)
Scroll To Top