Now Reading
5 Redenen Waarom Je Haar Op Dezelfde Lengte Blijft

5 Redenen Waarom Je Haar Op Dezelfde Lengte Blijft

Lang haar groeien is niet altijd simpel voor mensen met krullend haar. Zo lijkt het in eerste instantie een stuk korter dan het werkelijk is en is het droger en gevoeliger voor haarbreuk. Schouderlengte is de meest vervelende lengte waar veel van ons op blijven hangen. Lees hier wat de reden kan zijn dat je op dezelfde haarlengte blijft.

behouden haarlengte_hair length plateau

Je knipt het te vaak

Je leest vaak dat je je haar om de 6 weken moet knippen. Weet je dat het helemaal niet nodig is! Als je haar niet beschadigd is en je hebt geen gespleten punten, dan hoef je het niet te knippen. Zo krijg je sneller langer haar en knip je het niet elke keer terug naar dezelfde lengte.

Je verzorgingsroutine is niet goed

Het voorkomen van droog haar is essentieel voor gezond haar. Je haarpunten zijn het oudste gedeelte van je haar en het meest kwetsbaar. Focus je tijdens het aanbrengen van je producten op de punten. Dit kun je doen door het te sealen met een olie. Je hoeft de olie niet over je hele haar te gebruiken als je punten maar beschermd zijn. Door je punten te sealen blijven ze langer gehydrateerd en breken ze minder snel af.

Je draagt je haar vaak los

Los haar is leuk, maar als je haar op je schouders hangt is de kans groot dat het niet verder dan deze lengte groeit. Dit komt simpelweg door het schuren over je kleding. Als je je haar wilt laten groeien is het van belang om je haar zo nu en dan op te steken zodat je punten beschermd zijn.

Je manipuleert het te veel

Leuk al die twist outs, braid outs en al die hitte, maar door je haar elke dag te manipuleren breekt je haar sneller af. Zodra je je haar wat rust geeft van al dat manipuleren, zul je merken dat je haar sneller langer wordt.

Het is niet sterk genoeg 

Als je merkt dat je haar snel droog wordt of dat het bij een klein beetje manipulatie al afbreekt. Heeft je haar misschien wat proteïne nodig. Het is vanzelfsprekend dat sterk haar minder snel afbreekt. Vergeet daarom niet om zo nu en dan een proteïne masker te gebruiken om je haar minder kwestbaar te maken.

View Comment (1)
  • wat interessant om dit te lezen…zeker het stukje over het te vaak los dragen, daar sta je eigenlijk nooit bij stil dat dat de oorzaak kan zijn…

Scroll To Top