Now Reading
5 Ingrediënten Die De Elasticiteit Van Je Haar Verbeteren

5 Ingrediënten Die De Elasticiteit Van Je Haar Verbeteren

elasticiteit-krullend-haar

Als je regelmatig last hebt van haarbreuk of als je krulpatroon losser is geworden, kan het zijn dat de elasticiteit van je haar is afgenomen. Dit kan bij iedereen gebeuren en komt door het manipuleren (kammen, wassen, stylen enz) van je haar of een gebrek aan proteïne. Met de onderstaande ingrediënten herstel je eenvoudig de elasticiteit van je haar.

Water

Water is zonder twijfel het beste ingrediënt om de elasticiteit van je haar te verbeteren. Dat is ook de reden waarom het vaak het eerste ingrediënt is in haarproducten. Haar dat een tekort heeft aan vocht word futloos en breekt snel af.

Kokosolie

Kokosolie bevat veel proteïnes die bijdragen aan een goede elasticiteit. Kokosolie dringt makkelijk in de haarschacht en zorgt ervoor dat je haar geen moisture verliest.

Olijfolie

Olijfolie dringt net als kokosolie gemakkelijk in de haarschacht. Olijfolie werkt geweldig als je het gebruikt als hot oil treatment. Olijfolie helpt niet alleen bij het verbeteren van de elasticiteit, het voorkomt ook het dunner worden van je haar en haaruitval.

Argan olie

Argan olie is de laatste jaren erg populair en dat is niet zomaar. Argan olie is rijk aan vetten, antioxidanten en vitamine E. Deze herstellen niet alleen de elasticiteit van je haar, het vermindert ook frizz en je haar blijft langer gehydrateerd.

Hydrolyzed Proteïne

Dit ingrediënt vind je voornamelijk in herstellende treatments zoals bijvoorbeeld: de Two Step Protein Treatment van ApHogee. Hydrolyzed proteïne geeft je haar onmiddellijk zijn veerkracht terug. Ben je van plan je haar te stijlen met een stijltang? Doe dan een treatment met hydrolyzed proteïne als ingrediënt. Dit voorkomt dat je haar zwak een beschadigd raakt. Hydrolyzed proteine is niet te vergelijken met een normaal haarmasker, gebruik het daarom alleen wanneer je haar het echt nodig heeft.

Lees hier meer over proteïnes en lees hier hoe je de balans tussen hydratatie en proteïne kunt vinden.

Scroll To Top