Now Reading
5 Dingen Die Je Nooit Moet Doen Met Krullend Haar

5 Dingen Die Je Nooit Moet Doen Met Krullend Haar

Nooit doen met krullen

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt doen als je krullend haar hebt. Deze dingen lijden namelijk tot pluizige en droge krullen. Zie hier 5 dingen die je nooit moet doen met krullend haar.

1. Vaak shampoo gebruiken

Krullend haar is van nature al droog genoeg. Door elke dag shampoo te gebruiken wordt het net stro. Als je shampoo gebruikt, doe het bij voorkeur niet meer dan 1 keer per week en kies een shampoo zonder sulfaten. Breng de shampoo aan op je hoofdhuid en niet op je gehele haar.

2. Blindelings een kapper uitkiezen

Helaas kunnen niet al haarstylisten goed omgaan met krullend haar. Doe wat research op het internet en kijk bijvoorbeeld in de kapper lijst hier op de website. Krullend haar moet niet nat worden geknipt omdat het krimpt en heel anders valt wanneer het nat is.

3. Niet moisturizen en sealen

Krullend haar moet gehydrateerd worden en dat kun je het beste doen met een moisturizer. Moisturizen doe je na elke wasbeurt en tussendoor wanneer je haar droog aanvoelt. Sealen is goed voor mensen die na een paar uur alweer droog haar hebben of in een koude omgeving wonen. Door het sealen blijft je haar beter gehydrateerd.

4. Je haar droog borstelen

Krullend haar raakt snel in de klit en het ergste wat je kunt doen is je haar droog ontklitten. Het droog kammen van krullend haar kan lijden tot haarbreuk en gespleten punten. Ontklit je haar bij voorkeur wanneer het vochtig is en er conditioner in zit.

5. Geen deep conditioner gebruiken

Krullend haar is dorstig haar. We moeten het zoveel mogelijk moisture geven als we kunnen. De beste manier om dit te doen is door wekelijks een deep condtioner behandeling te doen. Een deep conditioner helpt bij het gehydrateerd houden van je haar en het zorgt ervoor dat je krullen veerkrachtig blijven.

Scroll To Top