Now Reading
5 Dingen Die Je Haar Niet Hydrateren

5 Dingen Die Je Haar Niet Hydrateren

Krullend haar heeft hydratatie nodig en de nummer één moisturizer is water. Er zijn veel hydraterende producten op de markt, maar er zijn ook producten die mensen verwarren met een hydraterend product. Hier is een lijst van producten die je haar NIET hydrateren.

#1 – Boters

Haar boters zijn geweldig! Ze sealen de moisture in je haar en het wordt vaak gebruikt om protective styles langer mooi te houden. Hoewel ze wel hydraterende ingrediënten hebben, zijn ze meestal de laatste stap van je haar routine, of ze worden gebruikt vóór het aanbrengen van een styler.  Ze verzegelen de moisture in je haar, maar ze zorgen er ook voor dat moisture niet in je haar kan gaan. Gebruik haarboters daarom alleen na het aanbrengen van een goede moisturizer.

#2 – Oliën

Er zijn een aantal oliën die je haar kunnen hydrateren en door de haarschaft kunnen dringen. Oliën die dat kunnen zijn: kokosolie, avocado olie en olijfolie. Veel andere oliën blijven op je haar zitten en zijn perfect te gebruiken als laatste stap.

#3 – Stylingproducten

Elke krullenbol is gek op stylingproducten. Het houdt frizz op afstand en geeft je krul meer definitie en hold. Deze producten hebben vaak wat hydraterende ingrediënten, maar ze zijn voornamelijk gemaakt voor hold, definitie en het verminderen van pluis. Gebruik deze producten daarom na het aanbrengen van een goede leave-in.

#4 – Proteïnes

Ons haar is gemaakt van proteïne en heeft hydrolized keratine nodig om de beschadigde delen op te vullen. Wat proteïnes niet doen is hydrateren.  Ze zijn gemaakt om je haar sterker te maken, niet om te hydrateren.  Om je haar gezond te houden heb je een goede balans nodig tussen hydratatie en proteïne. Denk alleen nooit dat een proteïne treatment je haar ook hydrateert.

#5 – Opstapelen van siliconen

Er is een haat-liefdeverhouding tussen curly girls en siliconen. We lezen vaak dat het de duivel is en dat het zorgt voor build-up, maar dat zijn alleen de niet water oplosbare siliconen. Veel krullenbollen houden van water oplosbare siliconen  zoals dimethicone copolyol of dimithicone PEG-8 phosphate, omdat ze goede voordelen hebben voor krullend haar. Het probleem is dat wanneer je het opstapelt zonder je haar eerst te wassen, het helemaal geen effect heeft. Het product blijft dan op je haar liggen.

De beste bron van hydratatie is water. Humectanten helpen je hydratatie aan te trekken, oliën en boters helpen bij het verzegelen van de hydratatie en proteïnes zorgen ervoor dat je haar sterk blijft. 

Scroll To Top