Now Reading
4 Dingen Die Iedereen Moet Weten Over Haarproducten

4 Dingen Die Iedereen Moet Weten Over Haarproducten

Soms vraag je je af waarom je producten niet meer werken of waarom het niet doet wat het belooft. Als je deze 4 basis dingen weet heb je nooit meer een kast vol met waardeloze haarproducten.

Haarproducten

1. De eerste vijf ingrediënten op je etiket zijn het belangrijkste

Ingrediënten lezen wordt vaak onderschat terwijl het erg nuttig is! Door het lezen van je ingrediënten kun je direct zien of het product heeft wat je zoekt. De eerste vijf ingrediënten zijn het belangrijkste, omdat daar het meeste van in je product zit. Meestal begint het met water en daarna wordt het gevolgd door ingrediënten die helpen bij het realiseren van je doel. Als je een shampoo zoekt horen de eerste ingrediënten cleansing ingredienten zijn. Bij een moisturizer zijn dat voedende en verzachtende ingrediënten. Het is niet zo dat de ingrediënten die na de vijf komen niks doen. Er zit alleen een kleine percentage (vaak 1%) van in je product. Laat je daarom niet verleiden door teksten zoals; “met arganolie”. Kijk eerst of het bij de eerste vijf ingrediënten staat!

2. De houdbaarheid van je haarproducten

Op bijna elk product staat een icoontje van een potje met daarin een getal. Dat betekent dat je 6, 8 of 12 maanden na het openen nog gebruik kunt maken van het product. Als er geen icoontje is, is de regel drie jaar voor een ongeopende fles en 18 maanden voor een fles dat is geopend. Natuurlijke haarproducten hebben meestal een kortere houdbaarheid. Dit komt omdat de reguliere haarverzorgingsproducten conserveringsmiddelen bevatten, die helpen bij het verlengen van de houdbaarheid. Bewaar je haarproducten op een koele en droge plek zodat ze goed blijven werken.

3. Niet alle alcohol in haarproducten zijn slecht

Cetyl alcohol, Cetearyl alcohol Stearyl alcohol, Myristyl alcohol, Lauryl alcohol en Behenyl alcohol zijn goed. Deze alcoholen zijn afkomstig uit vet van planten, dieren of oliën. Ze worden gebruikt als emulgator zodat olie en water kan mengen. De goede alcoholen zijn gunstig voor je haar, ze moisturizen en maken het product dikker en geven het slip zodat je je haar makkelijk kunt uitkammen.

4. Ingrediënten die je liever niet in je producten wilt

Zie hier een overzicht van ingrediënten die je liever niet in je haarproducten wilt.

Scroll To Top