Now Reading
15 Boosdoeners Voor Je Huid

15 Boosdoeners Voor Je Huid

Slecht voor je huid

Een stralend perzikhuidje willen we allemaal. Toch maken we ons vaak onbewust schuldig aan gewoontes die slecht zijn voor onze huid. Wij hebben de grootste boosdoeners voor je huid op een rijtje gezet.

#1 – Chloor

Na een duik in het zwembad doe je er goed aan om je huid extra te verzorgen. Alleen een douche is vaak niet effectief genoeg om de chloor te verwijderen, waardoor chloor kan reageren op je andere verzorgingsproducten. Gebruik een extra reinigende zeep of douchegel.

#2 – Koffie

Cafeïne is een echte boosdoener voor je huid, het droogt uit en veroorzaakt rimpels. De remedie is veel water drinken om zo de vochtbalans van je huid op peil te houden. Niet zo’n waterdrinker? Met munt en schijfjes citroen of sinaasappel wordt je water een stuk lekkerder.

#3 – Je make-up er niet afhalen voor het slapengaan

In slaap vallen met make-up kan leiden tot bacteriële infecties en verstopte poriën, en daardoor zelfs acne veroorzaken.

#4 – Teveel plukken

Het is heel verleidelijk om puistjes of mee-eters te lijf te gaan. Geen goed idee, want plukken aan je huid zorgt ervoor dat er juist meer bacteriën in je poriën terecht komen met als resultaat; meer onzuiverheden, dus je doet er goed aan je puisten met rust te laten.

#5 – Maaltijden overslaan

Wanneer je maaltijden overslaat kom je vitamines tekort en kan je huid sneller uitdrogen. Probeer Vitamine C (sinaasappels), Vitamine E (avocado’s) en Vitamine A (zoete aardappel) toe te voegen aan je eetgewoontes voor een stralende huid.

#6 – Stomend heet douchen

Af en toe eens lekker heet douchen is geen probleem, maar douche je vaak te heet dan beschadig je de bovenste laag van je huid. Als je huid rood wordt en begint te jeuken weet je dat het tijd is om de douche te verlaten.

#7 – Teveel bellen

Het lijkt onschuldig, maar belsessies kunnen oneffenheden veroorzaken op de plekken waar je telefoon in aanraking komt met de huid. Door je telefoon af en toe te reinigen met antibacteriële doekjes voorkom je onzuiverheden.

#8 – Haarproducten op je huid

Bescherm je huid wanneer je de volgende keer los gaat met de bus haarlak, haarproducten zijn schadelijk voor je huid.

#9 – Crash-diëten

Als je veel schommelt qua gewicht heeft dat negatieve gevolgen voor je huid. De weefsels in je huid kunnen worden aangetast met als gevolg striae of een slappe huid.

#10 – Weinig slaap

De aanbevolen 8 uur slaap per nacht zorgt er niet alleen voor dat je je fit voelt, maar ook dat je huid beter herstelt en gehydrateerd wordt.

#11 – Te veel aan sodium

Een teveel aan je sodium in je eten onttrekt vocht, waardoor je huid droog en dof wordt. Vermijdt producten met veel zout en investeer in een vocht inbrengend huidmasker.

#12 – Vieze kussenslopen

’s Nachts verliest je huid dode huidcellen. Was dus regelmatig je kussenslopen, zodat huidcellen zich niet ophopen en bacteriën veroorzaken.

#13 – Teveel suiker

Suiker is sowieso goed om te beperken in je voeding. Teveel suiker tast het collageen aan in je huid.

#14 – Te weinig beweging

Bewegen zorgt ervoor dat je bloedsomloop goed opgang blijft en geeft je huid daardoor een gezonde gloed.

#15 – Saunabezoekjes

Beperk je bezoekjes aan stoomcabines en de sauna tot een minimum, op lange termijn kan het de huidelasticiteit en collageen in je huid aantasten.

Bron

Scroll To Top