Now Reading
14 Tips Tegen Wallen En Donkere Kringen

14 Tips Tegen Wallen En Donkere Kringen

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je wallen kunt krijgen zoals: vermoedheid, stress, erfelijkheid, slechte voeding of vochtophoping. Wallen onder je ogen zijn een nachtmerrie, maar er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen om ze te verminderen.

tips tegen wallen

1. Amandelolie

Amandelolie is een effectieve home remedie voor donkere kringen rond de ogen. Masseer voordat je gaat slapen wat amandelolie onder je ogen en laat het de hele nacht intrekken.

2. Rozenwater

Rozenwater is één van de beste home remedies om donkere kringen te verwijderen. Dompel wattenschijfjes in rozenwater en houd ze ongeveer 20 minuten op je ogen.

3. Koude lepel

Leg een lepel in de vriezer zodat het goed koud wordt. Masseer je wallen zachtjes met de bolle kant van de lepel. Door kou trekken de bloedvaten in je huid samen waardoor er vocht wordt afgevoerd.

4. IJsblokjes

Dit is een oude truc en zeer effectief! Wikkel twee ijsblokjes in doorzichtig huishoudfolie en masseer daarmee je wallen. Na enkele minuten zal je zien dat de wallen een stuk minder zijn geworden.

5. Theezakjes

Thee is niet alleen om te drinken het helpt ook goed tegen wallen en donkere kringen. Leg 2 lauwwarme kamille theezakjes op je wallen en laat ze 20 minuten liggen.

6. Komkommer

In een schoonheidssalon krijg je vaak plakjes komkommer op je ogen en de reden is dat het helpt om wallen te verminderen. Leg twee koude plakjes komkommer op je wallen en laat ze 5 minuten liggen.

7. Aardappelschijfjes

Aardappels bevatten enzymen waardoor je wallen verdwijnen. Leg de schijfjes op je wallen en laat ze 20 minuten liggen.

8. Aambeienzalf

Het klinkt raar maar topmodellen zweren erbij. Probeer eerst een klein beetje om te zien hoe je huid reageert.

9. Masseer je ogen

Maak kleine ronddraaiende bewegingen. Door de massage worden afvalstoffen afgevoerd.

10. Drink voldoende water

Dat je 1,5 liter water per dag moet drinken is geen fabeltje. Dehydratatie zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen met donkere kringen als gevolg.

11. Slaap

Zorg ervoor dat je zeven tot negen uur per nacht slaapt. Door te weinig slaap ga je er niet alleen vermoeid en ongezond uitzien, je weerstand wordt ook nog eens sterk afgezwakt.

12. Crèmes en maskers

Er zijn een aantal crèmes en maskers die speciaal gemaakt zijn om wallen te verminderen.

13. Reiniging van de ogen

Een schone huid heeft minder last van irritaties, waardoor wallen en donkere kringen minder kans krijgen.

14. Camouflage

Als niks meer werkt kun je de donkere kringen camoufleren met make-up. Gebruik daarvoor altijd een lichtere concealer dan je foundation.

Scroll To Top