Haarverzorging

Welke conditioner past bij jouw haartype?

Door  | 

Of het nu de koude, droge of warme dagen zijn. Conditioning behandelingen zijn essentieel voor de gezondheid van natuurlijk haar. Mensen met golvend, krullend of kroeshaar hebben dat allemaal nodig om de gezondheid van het haar te stimuleren, maar ze hebben allemaal verschillende conditioners nodig. Sommige mensen zeggen dat je gewoon elke conditioner kan gebruiken maar dat is niet waar. Golvend, krullend en kroeshaar reageren allemaal anders op het weer en vocht. Er zijn zoveel factoren die meespelen in het kiezen van de beste conditioner. Een goede conditioner houdt rekening met alles, van weersomstandigheden, een droge en vette hoofdhuid tot gekleurd haar. Een conditioner is de basis voor mooie krullen.

conditioners krullen

Golvend haar (Type 2)

Als je golvend haar hebt wil je geen conditioner dat je haar verzwaard. Dat is de reden waarom de conditioner die je kiest moet helpen bij het behouden van je golven. De beste manier om dit te doen is door deep conditioners te vermijden en vasthouden aan een lichte conditioner.

 

Curly Hair (type 3)

Curly haar kan omgaan met een zwaardere conditioner dan type 2 haar. Je haar heeft meer vocht nodig, vooral tijdens de koude wintermaanden. Een deep conditioner geeft voedingsstoffen en vocht aan het haar. Wekelijks een deep conditioner behandeling zal je haar goed doen.

 

Kinky Hair (type 4)

Hoe dikker je haarstructuur, hoe beter je haar tegen een zwaardere conditioner kan. Dit komt omdat in tegenstelling tot golvend haar type 4 haar meer vocht nodig heeft en dus meer gewicht aankan. Deep conditioners zorgen ervoor dat je haar niet te veel krimpt en het geeft glans aan je haar. Het belangrijkste is dat het helpt moisturizer beter te absorberen. Op lange termijn zijn er dan minder klitten en gespleten haarpunten.

 

The following two tabs change content below.

Nandine Laura

Auteur & Oprichter van Curly Hair Talk
Krullen lover en oprichter van Curly Hair Talk. Moeder van 2 jongens en gek op beauty, fashion en lifestyle.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *