Now Reading
Zo Maak Je Je Haar Summer Ready

Zo Maak Je Je Haar Summer Ready

Zomer krullen

Het is warm, plakkerig en het laatste wat je nu wil doen is je druk maken om je haar. Toch weten we maar al te goed wat deze warmte met ons haar kan doen. Het wordt droog, futloos en frizz is niet stoppen. We hebben goed nieuws! Er zijn maar een paar kleine aanpassingen nodig om jouw haar summer ready te maken! 

#1. Refresh je haar

Geef je haar een frisse start door het met een clarifying shampoo te wassen. Dit verwijderd alle viezigheid en build-up van styling producten. Hierdoor werken je haarproducten ook een stuk beter.

#2. Stay hydrated

Krullen snakken naar vocht en dat is niet alleen in de zomer. Onthoudt goed dat als de warmte ons lichaam kan uitdrogen, dit ook met ons haar kan gebeuren. Drink daarom voldoende water en gebruik een leave-in conditioner om je haar gehydrateerd te houden.

#3. Switch it up

Net zoals we kleding switchen in de zomer, vraagt je haar ook om iets anders. In de winter kiezen we vaak voor wat zwaardere haarproducten. In de zomer kun je beter voor iets lichts kiezen. Ga opzoek naar producten die je haar beschermen tegen de hitte van de zon en je haar gehydrateerd houden. Als je haar te weinig vocht heeft gaat het vocht uit de lucht halen en eindig je met frizz en klitten.

#4. Gebruik minder shampoo

In de zomer hebben we snel de neiging om ons haar wat vaker te wassen. Dit is helemaal niet raar. Toch is het in deze warme temperaturen niet verstandig, omdat het je lokken juist extreem droog maakt. Kies liever voor een co-wash om je haar zo lekker fris en schoon te houden.

#5. Gebruik een haarmist

Net zoals je huid bescherming nodig heeft in de zon, zo hebben je krullen dat ook. Gebruik daarom een haarmist die je krullen beschermt tegen UV stralingen.

Scroll To Top