Now Reading
6 Essentiële Tips Voor Het Onderhouden Van Vlechten En Twists

6 Essentiële Tips Voor Het Onderhouden Van Vlechten En Twists

Laten we eerlijk zijn! Vlechten en twists zijn makkelijk en besparen je een hoop tijd. Of je een protective style neemt voor het weer of omdat je even iets anders wilt, protective styling is een perfecte manier om je haar te beschermen en rust te geven. De grootste fout die mensen maken wanneer ze vlechten of twists in hebben, is dat ze het compleet negeren.

#1 – Bescherm je haar tijdens het slapen

Een satijnen sjaal beschermt je vlechten tegen uitdrogen. Het helpt niet alleen tegen uitdrogen het helpt ook om je haarlijn netjes te houden.  Als je een satijnen sjaal oncomfortabel vindt kun je ook kiezen voor een satijnen kussensloop.

#2 – Houd je hoofdhuid gehydrateerd

Je hoofdhuid kan snel droog worden en heeft vocht nodig. Het hydrateren van je hoofdhuid heb je binnen een paar minuten gedaan. Vul een spuitflesje met water en spray het op je hoofdhuid. Je hoofdhuid heeft geen zware oliën en gels nodig, deze verstoppen de poriën en maken het nog moeilijker voor je hoofdhuid om vocht te absorberen. Wil je toch wat olie op je hoofdhuid, gebruik dan lichte oliën zoals: jojoba olie.

#3 – Vermijd bepaalde producten

Je vlechten moeten zoveel mogelijk vocht behouden, gebruik daarom geen mineraal olie op je vlechten of twists. Gek genoeg zit dit wel in veel producten die gemaakt zijn voor het moisturizen van vlechten en twists. Gebruik liever natuurlijke oliën zoals kokosolie en amandelolie en vergeet niet dat je eigen haar eronder zit.

#4 – Was je haar om de twee weken

Build- up, zweet, viezigheid en al het andere kunnen je eigen haar beschadigen en het lastig maken wanneer je de vlechten of twists weer wilt verwijderen. Was het daarom minimaal om de twee weken. Gelukkig hoef je de vlechten of twists niet helemaal nat te maken. Je kan er ook voor kiezen om een washand, warm water en shampoo te gebruiken.

#5 – Vermijd constante updo’s

Het constant dragen van een hoge knot of staart beschadigd je haarlijn. Probeer deze haarstijlen daarom niet meer dan twee keer per week te dragen om zo te voorkomen dat je haarlijn verdwijnt ala Naomi Campbell.

#6 – Houd de vlechten niet te lang in

Protective styling is bedoeld voor een korte tijd. Laat je vlechten en twists daarom niet langer dan 2 maanden zitten. Als je de vechten er te lang in laat zitten kan het gaan matten, waardoor het lastig wordt de vlechten te verwijderen. Als je vlechten er na een maand niet meer netjes uitzien, doe de vlechten rondom je haarlijn dan opnieuw. Zo ziet het er weer netjes uit.

Scroll To Top