Now Reading
Stimuleert een hoofdhuidmassage de haargroei?

Stimuleert een hoofdhuidmassage de haargroei?

Hoofdhuidmassage

We zijn allemaal opzoek naar een wondermiddel die de haargroei stimuleert. We gebruiken haarvitamines, drinken genoeg water en proberen ons haar zo goed mogelijk te verzorgen.  Kan een simpele hoofdhuidmassage ook bijdragen  aan een snellere haargroei?

Het antwoord is ja! Een hoofdhuidmassage is niet alleen ontspannend: uit onderzoek is gebleken dat het masseren van je hoofdhuid ook invloed heeft op de conditie van het haar.

 

Wat is het effect van een hoofdhuidmassage?

  • Werkt ontspannend
  • Verbetert de kwaliteit van de hoofdhuid
  • Verbetert de bloedcirculatie naar de haarzakjes
  • Versterkt de haarwortels

 

Hoe kan ik mijn hoofdhuid masseren om de haargroei te stimuleren?

 

#1. Gebruik de juiste massagetechnieken

Het is belangrijk om tijdens de massage alleen de vingertoppen te gebruiken. Dit voorkomt dat de nagels je hoofdhuid en haar beschadigen. Door de hoofdhuid te kneden worden de bloedvaten geopend. Dit verbetert de bloedstroom en circulatie. Door een verhoogde bloedsomloop krijgen de haarzakjes meer voedingsstoffen om zo de haargroei te stimuleren. Wrijven op de hoofdhuid zorgt voor ontspanning en vermindert stress, waardoor je haar minder uitvalt. Je kunt je hoofdhuid ook tijdens het wassen masseren. Dit verwijdert onzuiverheden van de hoofdhuid en het haar. Om resultaat te zien, is het belangrijk dat je je hoofdhuid dagelijks masseert.

 

#2. Masseer je hoofdhuid met olie

Het masseren met olie voedt niet alleen de hoofdhuid en het haar, maar maakt het haar ook dikker. Kokosolie en olijfolie kunnen bij het verwarmen goed de haar cortex binnendringen. Door je hoofdhuid met deze oliën te masseren, worden voedingsstoffen aan je haar toegevoegd, schade herstelt en wordt het haar beschermd.

 

#3. Ga voor een professionele massage 

Natuurlijk kun je je hoofdhuid heel makkelijk zelf masseren, maar je kan ook naar de kapper of spa gaan. Zij weten de speciale technieken voor het masseren van de hoofdhuid. Ze kennen de juiste drukpunten en de hoeveelheid kracht die op de hoofdhuid moet worden uitgeoefend. 

Scroll To Top