Now Reading
Natuurlijke Middeltjes Die Helpen Tegen Roos

Natuurlijke Middeltjes Die Helpen Tegen Roos

Roos is een veelvoorkomend probleem van de hoofdhuid. Het kan o.a optreden wanneer een hoofhuid te droog of juist te vettig is. Er zijn allerlei shampoos die je kunt kopen, maar er zijn ook natuurlijke middeltjes die helpen tegen roos.

Tegen roos_Treat dandurff

1. Bakingsoda

Bakingsoda is geweldig tegen roos. Het is alkalish van aard en werkt als een milde exfoliant om dode huidcellen te verwijderen. Was je haar met warm water. Voeg wat druppels water bij de bakingsoda tot het een pasta is geworden. Masseer je hoofdhuid met de pasta en was je haar als gewoonlijk.

2. Citroen

Citroenzuur bevat vitamine c en door het zuur werkt het als perfecte remedie tegen roos. Je kunt de citroen uitknijpen of direct aanbrengen op je hoofdhuid. Sommige mensen kiezen ervoor om de citroen in plakjes te snijden en de plakjes 15 minuten over de hoofdhuid te wrijven.

3. Aloë Vera

Aloë Vera is erg effectief bij het in toom houden van roos. Naast de anti-schimmel eigenschappen is het perfect om een jeukende en geïrriteerde huid te verzachten.

4. Appelazijn

Appelazijn reguleert de ph waarde van je hoofhuid en maakt het daarom een goed middel tegen roos. Meng het met water en masseer je hoofdhuid. Laat het daarna ongeveer 15 minuten zitten.

5. Tea Tree

Tea Tree heeft een antibacteriële werking en maak het daarom geschikt voor het verminderen van roos, jeuk en andere irritaties van de hoofdhuid. Het makkelijkste is om de tea tree te mengen met wat olie en daarmee je hoofdhuid te masseren.

6. Natuurlijke oliën

Kokosolie, amandelolie en olijfolie werken goed bij het voorkomen van een droge hoofdhuid en om roos te verminderen. Warm de olie een beetje op en masseer dat op je hoofdhuid. Het werkt het beste als je de olie tijdens het slapen in je haar laat en het er de volgende dag weer uitwast.

Scroll To Top