Now Reading
Mooi En Gezond Haar Met Castor Olie

Mooi En Gezond Haar Met Castor Olie

Castor olie, ook wel wonderolie of ricinusolie genoemd, wordt al eeuwen gebruikt voor verschillende haar-en huidverzorgings problemen. De olie wordt gewonnen uit de zaden van de ricinus plant en wordt beschouwd als waardevolle olie vanwege de ontelbare toepassingen.

castor olie

Deze vloeibare olie kan kleurloos of zeer lichtgeel van kleur zijn met een lichte of geen geur of smaak.

De olie is dik en kleverig daarom moet je er niet te veel van gebruiken. Aangezien de olie snel en gemakkelijk in de huid en de hoofdhuid cellen absorbeert, is het een van de meest populaire ingrediënten in vele huid en haarverzorgingsproducten. Ongeraffineerde (100% natuurlijke) castor olie heeft de voorkeur boven geraffineerde soorten, omdat het meer voedingsstoffen en helende eigenschappen bevat.

Je kan de olie gebruiken voor een hoofdhuid massage, deep conditioner behandeling, hot oil treatment of je kan de olie mengen met je conditioner. Ook is castor olie een perfecte sealer.

4 belangrijke eigenschappen van castor olie!

Stimuleert de haargroei:

Als het gaat om de haargroei is castor olie echt geweldig! Wanneer je je hoofdhuid masseert met de olie, stimuleer je de haarzakjes wat leidt tot nieuwe en snellere haargroei. De olie wordt makkelijk geabsorbeerd door de hoofdhuid en het helpt haarfollikels om extra haar te laten groeien.

Versterkt het haar:

Elke haarstreng wordt sterker met de toepassing van castor olie. Sterker haar blijft voor een langere periode in de follikel wat resulteert tot minder haaruitval en haarbreuk.

Helpt tegen een droge hoofdhuid en droog haar:

De omega-9-vetzuren in castor olie houden het haar goed gehydrateerd. Het voorkomt ook dat de hoofdhuid droog wordt. Regelmatig je hoofdhuid masseren met castor olie zal je hoofdhuid minder droog maken, dat er weer voor zorgt dat je glanzend en zacht haar krijgt. Een droge hoofdhuid is een van de vele redenen voor haaruitval en andere haar gerelateerde problemen.

Geeft glans:

Aangezien castor olie een moisturizend karakter heeft, helpt het bij het handhaven van het vochtgehalte van het haar waardoor het weer mooi gaat glanzen. Goed gehydrateerd haar is zacht, glanzend en sterk. Het helpt ook bij het herstellen van beschadigd en pluizig haar, en gespleten haarpunten. Je kunt de castor olie ook mengen in je conditioner en daarna uitspoelen.

Lees Ook Mijn Castor Olie Review: Tropic Isle Living Jamaican Black Castor Oil

Scroll To Top